La cultura pren el protagonisme al 'Festival de Nadal' de Barcelona

El festival tindrà l'epicentre a plaça de Catalunya, acollint propostes d'arts escèniques, cinema i música

La màgia de Nadal omplirà un any més la capital catalana amb el 'Festival de Nadal'. Un festival que tindrà com a epicentre la plaça de Catalunya, i que se celebrarà entre el 18 i el 30 de desembre. Durant tretze dies, aquest espai acollirà un conjunt de propostes culturals en diverses franges horàries (matins, tardes i vespres) i per a tota mena de públic: propostes familiars, música, cinema, arts de carrer, arts plàstiques i participació.

L'espai de la plaça de Catalunya és un projecte de l'escenògraf i arquitecte Juli Sanjuan Palma que desplegarà una escenografia nadalenca que omplirà l'espai de calidesa. La plaça acollirà més de 20 projectes culturals de diverses disciplines artístiques amb més de 100 sessions i activitats, i 120 artistes a l'escenari i compta amb la implicació d'entitats públiques, associatives, cooperatives i privades de la ciutat.

Als vespres, Tants Nadals farà un recorregut per les Barcelones del passat amb cinema i música en directe. Un túnel del temps de la mà de la cineasta Núria G. Lorang i la formació musical Seward, amplificada per intèrprets del Conservatori Superior del Liceu. Trenta minuts de viatge pel fred, la neu, Nadal, els àpats, els llums, els carrers, els tions, els torrons, les cartes i els regals. Un mirall analògic, musical, domèstic i cinematogràfic de la nostra ciutat entre els anys 1929 i 1989.

Consulteu el programa d'activitats.

El festival comptarà enguany amb un segon espai, la plaça Universitat que acollirà la proposta Bon(s) Nadal(s). Contes reescrits per la ciutat de Barcelona de l'estudi Domestic Data Streamers. Estarà instal·lada del 18 al 30 de desembre i oberta de 10 h a 22 h cada dia. Es tracta d'una instal·lació interactiva que converteix el moviment en votació i genera històries nadalenques col·lectives. Una conversa en temps real sobre la diversitat de maneres de viure el Nadal avui.

D'altra banda, els Sons de Nadal portaran 100 concerts gratuïts a tots els districtes de la ciutat, amb més de 40 formacions locals i intèrprets de jazz, indie, pop, flamenc, ambient i clàssica. Un programa fet amb la complicitat de Primavera Labels, Sónar, Cruïlla, l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna, el Taller de Músics i el Conservatori Liceu.

En conjunt, una proposta cultural de Nadal elaborada amb la complicitat del sector del comerç, els mercats i la restauració que es desplega en espais centrals i de referència de la ciutat, però també arreu dels seus 10 districtes. Una programació extensiva i descentralitzada que posa en relleu la creativitat i el talent del teixit cultural i artístic local.

Més informació
 
Destaquem