Coneixes la història del primer whisky 100% català?

Fet a Llançà, el Catalonia Single Malt Whisky està causant estralls

Una petita empresa familiar, Licors Quevall, ha elaborat el primer whisky 100% català. N'ha fet una primera tirada de 367 ampolles numerades, i ja estan pràcticament esgotades, per la qual cosa, aconseguir-ne una ampolla, és gairebé tot un repte.

Parlem del Catalonia Single Malt Whisky, un Whisky Pur de malta d'ordi fet íntegrament amb ingredients del territori, a partir d'ordi conreat i maltejat a Catalunya de forma artesanal.

Com expliquen a la seva pàgina web, per a la seva elaboració s'ha fet servir "ordi procedent d'Almacelles, de Castelló d'Empúries i del Pallars Jussà". Tot un repte tenint en compte la sequera dels darrers anys al país, que "ha esdevingut un desafiament més a l'hora de trobar ordi que ens anés bé per a fer whisky", apunten.

Per a la seva elaboració, "es fa una doble destil·lació del most d'ordi, i l'aiguardent resultant es posa en barrils per al seu envelliment un mínim de 3 anys". Utilitzen barrils de roure americà ex vi de Jerez, eixulats i ben torrats.

El resultat és un whisky de molta qualitat, amb notes intenses a cereal. Color ambre profund amb aromes de mel, fruits secs i espècies. Gust especiat, iodo i caramel, xocolata negre amb espècies i un lunt salí. Whisky molt dens fruit d'una llarga estil·lació amb alambics de coure de talla petita.

El primer whisky 100% català IMATGE Youtube

El primer whisky 100% català IMATGE Youtube

Un resultat excel·lent que, a més, es presenta de manera molt especial. "L'ampolla ve acompanyada d'un estoig que és una foto de Bramant feta pel fotògraf amateur Eladio Rueda", assenyalen, i expliquen que, l'etiqueta, "és obra de l'artista local Paula Barros Déu i està inspirada en la llegenda del pastor i la sirena, la llegenda de la formació de l'Empordà".

El coll de l'ampolla està lacrat amb cera i "imita el que vindria a ser una barretina catalana". Part d'aquesta cera prové dels Abellaires de l'Empordà, tal com apunten.

Actualment, el Catalonia Single Malt Whisky es pot adquirir a través de la pàgina web de Licors Quevall, en format de 70 cl, i a un preu de 200 euros.
 

 
Destaquem