Com vivien a la capital del Montsià de principis de segle XX?

Viu la tradició i cultura ebrenques a la 16a Festa del Mercat a la plaça d'Amposta

Els molins arrossers seran el símbol de la 16a edició de la Festa del Mercat a la Plaça a Amposta. Al voltant d'aquesta temàtica, així com el desenvolupament de la ciutat a principis del segle XX, s'han programat un centenar d'activitats, del 16 al 19 de maig, a la capital del Montsià.

Des dels espectacles a activitats gastronòmiques, jocs populars o les parades caracteritzades en l'Amposta de fa cent anys, la festa de recreació històrica tornarà a comptar amb activitats com "L'Ampolino" al Casino Recreatiu, la cursa enigmàtica "Enigma 112" o el concurs de caracterització Pepito de Canes i Lo Passeig.

També hi haurà novetats, com la Trobada de jotes, amb gent d'arreu de les Terres de l'Ebre; el ball del fanalet, enfocat a adolescents; o un bingo al Casal Cívic Ruiz Salgado.

Quant a la gastronomia, aquest any el Sopar a les fosques s'oferirà a set restaurants, la nit del dijous 16 de maig. A més, aquelles persones que participen del sopar vestits amb la indumentària tradicional i comparteixin la foto etiquetant a @turismeamposta utilitzant #FestadelMercat, entraran al sorteig d'un sopar per a dues persones en algun dels restaurants participants. Alhora, la nit del 17 tornarà a tenir lloc el Tasta el Mercat de Nit, al mercat municipal.

Paral·lelament, també s'ha impulsat una Trobada d'autocaravanes, pel qual es reobrirà temporalment l'àrea els dies de la Festa del Mercat. A més, atès que la Festa del Mercat coincidirà amb el Dia Internacional dels Museus, l'entrada al Museu de les Terres de l'Ebre serà gratuïta de divendres a diumenge.

Les entrades als diferents espectacles de pagament ja estan a la venda, en línia a amposta.cat/vendaentrades i a l'Oficina de Cultura i Festes.

Consulta tot el programa d'activitats en aquest enllaç.

FONT: festadelmercat.cat

Més informació
 
Destaquem