Castellfollit de la Roca, el poble català d'entre els 10 amb més bones vistes del món

 

La localitat gironina de Castellfollit de la roca és l'única catalana en aquest particular rànquing elaborat per la famosa publicació de viatges i natura, National Geographic.

 

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa que està compost per onze municipis, compta amb aquesta petita localitat situada a sobre d'un cingle basàltic d'uns 40 metres d'altura i un quilòmetre de longitud.

 

National Geographic diu: "Enfilat sobre una espectacular cinglera basàltica, aquest poble català contempla el paisatge circumdant des de més de 50 metres d'altura. El magnífic penya-segat té més d'un quilòmetre de longitud i va ser creat per grans erupcions volcàniques que es van succeir fa milers d'anys".

 

  

 

 

La veritat és que, Castellfollit de la Roca pertanyent a la comarca de la Garrotxa, a la província de Girona, és un dels termes més petits d'Espanya amb menys d'1 km² de superfície, i el segon més petit de Catalunya i el més petit de la província de Girona, valgui la redundància.

Castellfollit de la Roca | Vuela Viajes

 

Com a fet destacable, en aquest poble descansa l'única pedrera de basalt activa que existeix actualment a Espanya. Va iniciar la seva activitat en 1929 encara que hi ha documents escrits de l'any 1887 que ja parlen d'ella.

 
Destaquem