'Cases amb història', un viatge pel nostre patrimoni

L'escriptor i periodista Daniel Romaní ens descobreix les llars de catalans cèlebres

La casa que l'arquitecte Rafael Masó va fer al costat del riu Onyar, a Girona; el Mas d'en Pinc, a Begur, on la bailaora Carmen Amaya va passar els últims anys de la seva vida; la casa de Cervera de l'historiador Agustí Duran i Sanpere, la Casa Museu Pau Casals, la casa natal d'Enric Prat de la Riba... són alguns dels edificis que recull el nou llibre de Daniel Romaní que ja ha arribat a les llibreries: Cases amb història (Viena Edicions). Un llibre que recull tots els reportatges que l'autor fer a l'ARA amb el nom de "Cada casa, un personatge".

En el seu nou treball, l'escriptor i periodista Daniel Romaní emprèn un nou viatge pel patrimoni del nostre territori, descobrint-nos les llars on van néixer, viure i treballar catalans cèlebres d'àmbits diversos (política, cultura, ciència...) de totes les èpoques, però especialment dels segles XIX i XX.

A través de l'arquitectura, dels mobles, dels objectes personals, de la decoració... de les estances de les cases que visita, Romaní ens transporta, amb un estil acurat i proper i amb un tarannà curiós i amè, a l'època en què va viure cada personatge.

Portada del llibre

Portada del llibre

 

L'autor

Daniel Romaní és periodista i escriptor. Ha publicat assaigs, novel·les i diverses obres per donara conèixer el patrimoni català, entre les quals destaquen Monuments de Catalunya (2017), Tresors de Catalunya (2018), Catalunya industrial (2019) i Castells de Catalunya (2020). Treballa al diari Ara.

 
Destaquem