Arrenca la temporada de calçots!

La temporada d'aquest producte s'estén fins al mes d'abril arreu de Catalunya

Tot i que el plat fort de la temporada de calçots acostuma a ser entre els mesos de gener i abril, des d'aquest final de novembre ja es pot gaudir d'aquest producte tan preuat a casa nostra. I és que des de la darrera setmana de novembre, ja es poden trobar a les botigues i restaurants de Valls i l'Alt Camp els primers calçots de la temporada 2020-2021, després que es fes l'arrencada simbòlica del primer calçot de l'any.

Els calçots són un tipus de cebes tendres i allargades que es poden cultivar a les zones on no hi ha massa gelades. El nom del calçot s'atribueix a la manera com es planta, mig colgat a la terra. Una tècnica que es coneix com "calçar", i que permet que el brot sigui blanc i tendre.

Els calçots són populars els de l'Alt Camp, especialment a Valls, tot i que actualment es conreen arreu de Catalunya. Un producte que any rere any reuneix famílies senceres i grups d'amics al voltant d'una taula per gaudir de les populars calçotades. Una tradició que, enguany, i a conseqüència de la pandèmia generada per la Covid-19, es veurà alterada. Amb tot, els calçots es poden gaudir de múltiples maneres a la cuina, fent les delícies de grans i petits.

Un dels punts àlgids de la temporada es viu a finals de gener, quan se celebra a Valls la Gran Festa de la Calçotada 2021. Una festa que, aquest any també s'haurà d'adaptar a la situació.

 

Segons la Cambra de Comerç de Valls, la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, aquesta temporada es calcula collir uns 18 milions de calçots. Una quantitat a la qual cal sumar els més de 60 milions de calçots que esperen collir els productors no inscrits a la IGP Calçot de Valls.
Tot a punt per gaudir dels calçots!

 
Destaquem