No et perdis les múltiples activitats que et proposa el Festival Som Cultura

El festival se celebra els caps de setmana del mes de novembre oferint experiències culturals a la Costa Brava i el Pirineu de Girona

Fins a 46 propostes culturals són les que planteja el Som Cultura, el festival que ofereix experiències culturals a la Costa Brava i el Pirineu de Girona durant els caps de setmana del mes de novembre. Una campanya promocional del territori, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, que enguany arriba a la quarta edició i que incorpora les rutes literàries i els jocs de misteri entre les principals novetats.

Tancant ja la commemoració de l'Any del Turisme Cultural 2018-2019 a Catalunya, el festival ofereix una selecció d'activitats especials per redescobrir l'àmplia oferta cultural, patrimonial i artística de les comarques gironines.

Som Cultura 2019 ha estructurat les propostes geogràficament. Després que els dies 2 i 3 de novembre les activitats es concentressin a les comarques del Ripollès i la Cerdanya, els dies 9 i 10 les protagonistes seran les comarques de l'Alt Empordà i el Baix Empordà. Ja els dies 16 i 17, el Gironès i la Selva acolliran les activitats, i el festival es clourà els dies 24 i 25 de novembre a la Garrotxa i el Pla de l'Estany.

A més, la campanya s'estructura en quatre blocs temàtics: rutes literàries; jocs de misteri per descobrir el patrimoni; visites guiades i, finalment, activitats inclusives.

 

Lloret de Mar. Xenia Gasull. Arxiu Imatges PTCBG

Lloret de Mar. Xenia Gasull. Arxiu Imatges PTCBG

Les novetats

Entre les novetats d'enguany destaquen les rutes literàries per fer valdre el llegat que han deixat escriptors i poetes a les comarques gironines. Unes rutes que inclouran autors destacats com Josep Pla, Victor Català, Ramon Muntaner o Walter Benjamin, entre d'altres. Unes activitats que, en alguns casos, comptaran amb la participació d'actors com Marc Martínez, Estel Solé o Ernest Villegas.

L'altra novetat d'enguany és el nou cicle per conèixer museus o fortaleses de les comarques gironines d'una manera amena i divertida a partir de jocs de misteri, gimcanes o sessions de jocs d'escapada. En total es programen vuit sessions, entre les quals l' Escape Bunker Roses, el Misteriós crim a la mansió Garriga, o Caçadors de joies a la fortalesa de Sant Julià de Ramis.

Palamós. Jaume Campderros. Arxiu Imatges PTCBG G

Palamós. Jaume Campderros. Arxiu Imatges PTCBG G

 

Un festival per tornar-hi

Algunes de les propostes més exitoses de les darreres edicions del Som Cultura es tornen a programar de manera reformulada a fi d'oferir-les a nous espectadors. Entre aquestes propostes destaca la visita guiada que permet descobrir la infantesa del pintor Salvador Dalí a Figueres i que organitzen conjuntament els museus de la ciutat: Teatre-Museu Dalí, Museu del Joguet de Catalunya i Museu de l'Empordà. Com a novetat, la proposta finalitza enguany amb un tast de tres vins oferts per la Ruta del Vi DO Empordà i el Consell Regulador de la DO Empordà.

També destaca la reedició de la proposta "Els Museus surten al carrer", que celebrarà la seva tercera edició dins del Som Cultura. Aquesta activitat reuneix una quinzena d'equipaments de la Xarxa de Museus de Comarques Gironines, que programaran tallers infantils durant tot un matí. En aquesta edició, la proposta tindrà lloc a Ripoll i, com a novetat, inclourà un espai de joc lliure per a infants així com l'actuació de Little Testa, que presenta el seu espectacle de circ 4x4 Show.

Finalment, el 23 de novembre el municipi d'Hostalric acollirà el concurs fotogràfic d'Instagram #instaSomCultura, en què es durà a terme una visita guiada a la Fortalesa, l'espai de l'antic castell dels Cabrera.

Com participar-hi?

Les inscripcions a les activitats del Som Cultura 2019 es poden tramitar a través del web http:// somcultura.com

 
Destaquem