4 festes per gaudir de les flors a la primavera

Els pròxims dies, molts municipis de Catalunya s'omplen de flors per celebrar el bon temps

És primavera, i a Catalunya aquest fet és sinònim de flors. És per això que, durant el mes de maig, el mes de les flors per excel·lència, molts municipis engalanen els seus carrers i places amb flors. Després del Girona Temps de Flors, arriben més propostes per gaudir d'un espectacle de color per donar la benvinguda al bon temps. En destaquem quatre per als pròxims dies.

Calella Moments de Flors FOTO Canal Ajuntament

Calella Moments de Flors FOTO Canal Ajuntament

Calella Moments de Flors

El municipi de Calella s'engalana amb flors els dies 27 i 28 de maig per celebrar "Moments de Flors", una festa hereva del Concurs Exposició de Roses de Catalunya, en una de les Viles Florides de Catalunya.

Durant dos dies al maig, balcons, patis i jardins per tota la ciutat desperten engalanats d'ornamentació floral. Espais singulars, públics i privats, que obren la porta als visitants en la millor oportunitat per descobrir el patrimoni viu de la ciutat.

El visitant, plànol en mà, pot recórrer la vila passant pel pati de la Biblioteca, l'Escola Pia o la plaça de l'Ajuntament. Uns edificis emblemàtics de la ciutat als quals se sumen racons únics habitualment amagats a la vista de tots i que sorprenen el visitant guarnits amb composicions artístiques fetes per professionals locals.

Un esclat de colors, textures i aromes que ens embriaguen amb el perfum característic de la primavera i que ens conviden a gaudir del bon temps d'una forma ben original.

Consulta el calendari d'activitats.

Font: calellabarcelona.com

Festa de la Farigola a Prades FOTO Cooperativa de Prades

Festa de la Farigola a Prades FOTO Cooperativa de Prades

Festa de la Farigola a Prades

Des del passat 20 de maig, i fins al 28 del mateix mes, Prades celebra la Festa de la Farigola. Una festa, amb més de 40 anys d'història, que anuncia l'arribada de l'estiu al municipi, i que té els seus orígens dècades enrere quan, un cop florida la farigola, les dones de la vila es reunien a la plaça Major per a preparar feixos de farigola per assecar. Més tard, als anys 70, començaren a afegir-se altres elements com decoració de façanes, catifes de flors, degustació de sopa de farigola amb mel i aplecs de sardanes.

Una festa que ha anat creixent fins a arribar als nostres dies, introduint mercats artesanals, demostracions d'oficis, tallers per la mainada, exhibicions castelleres, o de colles de bastoners, degustació de tisanes de farigola... sempre amb el fil conductor de donar a conèixer la farigola, els seus beneficis i les seves receptes. No t'ho perdis!

Consulta la programació en aquest enllaç.

Font: prades.cat

Les Garrigues Guarnides FOTO Turisme Garrigues

Les Garrigues Guarnides FOTO Turisme Garrigues

Les Garrigues Guarnides

Tradicionalment conegut com Les Garrigues en Flor, aquest concurs s'ha modificat enguany a causa de la situació de sequera. Així, es fomenta la decoració alternativa a la planta i flor natural.

Un concurs que se celebra del 20 de maig al 4 de juny a diferents municipis de la comarca. De fet, hi poden participar tots els ajuntaments i els grups de veïns o persones a títol col·lectiu o individual, establiments i comerços que decorin els seus balcons, carrers, façanes i entrades, amb flors i plantes naturals o ornamentació artificial, dels pobles que han manifestat la voluntat de participar al concurs.

No us perdeu aquest espectacle de flors i colors!

Font: lleida.com

Omplim Ripoll de Flor i Color FOTO Ajuntament de Ripoll

Omplim Ripoll de Flor i Color FOTO Ajuntament de Ripoll

Omplim Ripoll de Flor i Color

Fins al 4 de juny es pot gaudir de la desena edició de la campanya Ripoll Flor i Color, una iniciativa de les regidories de Convivència i Participació i de Comerç de l'Ajuntament de Ripoll, juntament amb Ripoll Comerç i el comerç local, amb l'objectiu d'omplir el municipi de flors durant aquesta estació de l'any i fomentar la participació de la ciutadania a fi que Ripoll llueixi uns balcons, finestres i jardins ben florits.

Vals de descompte en flors, sortejos, concursos, i molt més per gaudir de la primavera.

Més informació en aquest enllaç.

Font: ripoll.cat

Més informació
 
Destaquem