11 propostes per gaudir del cap de setmana

Propostes gastronòmiques, esportives i culturals per al primer cap de setmana de febrer

Arriba el mes de febrer, i amb el seu primer cap de setmana les activitats es multipliquen arreu de Catalunya. Unes activitats per a tots els gustos de les quals en destaquem algunes.

Fira de la Candelera a Molins de Rei

Fira de la Candelera a Molins de Rei

Celebració de la Candelera

El 2 de febrer se celebra la Candelera, festa religiosa que dona per finalitzat el cicle de la celebració de Nadal. Molts municipis celebren aquesta festivitat amb diferents propostes. Del 31 de gener, al 2 de febrer, se celebra la Fira de la Candelera a Molins de Rei, declarada festa tradicional d'interès nacional. Una fira que ha esdevingut la celebració més emblemàtica de Molins de Rei, amb més de 165 anys d'història.

També durant el cap de setmana se celebra La Candelera a la Pobla de Claramunt, amb una fira tradicional el diumenge, i propostes culturals dissabte.

Els calçots es mengen a l'hivern, entre gener i març. FOTO: C.Caballé

Els calçots es mengen a l'hivern, entre gener i març. FOTO: C.Caballé

Propostes gastronòmiques

Com no podia ser d'altra manera, el cap de setmana arriba farcit de propostes gastronòmiques. Entre altres, el diumenge se celebra la Calçotada Popular a Santa Eulàlia de Ronçana, i també la Xatonada Popular del Vendrell. Sense oblidar que s'està celebrant la tradicional Garoinada a Palafrugell.

Marxa Beret

Marxa Beret

Activitats esportives

També aquest primer cap de setmana de febrer se celebren diferents activitats esportives. Una d'elles és la Marxa Beret Val d'Aran, una de les proves d'esquí nòrdic més consolidades que es realitzen al territori nacional i que cada any compta amb més de mil participants de tota Europa.

Diumenge és el torn de la Cursa de Muntanya Mont-rodon a Matadepera, i la Mitja Marató de Granollers. A més, se celebra a Barcelona el Trial Indoor, el millor espectacle Indoor del món pel seu ambient, organització i espectacle.

Saló Playmobil

Saló Playmobil

I més propostes!

Les activitats són moltes arreu de Catalunya, i a més de les ja esmentades, aquest cap de setmana també se celebra Lleida Ocasió, la Fira del Vehicle d'Ocasió a Lleida, o el Saló Playmobil a les Cotxeres de Sants de Barcelona, entre moltes altres propostes que podeu consultar a les diferents agendes municipals.

 

 
Destaquem