10 consells per gaudir de la platja amb seguretat

En un estiu marcat per la Covid-19, cal recordar que a la platja cal mantenir diferents mesures de seguretat per gaudir de la jornada sense ensurts

El mes d'agost és sinònim de vacances, altes temperatures i platja. Enguany, a conseqüència de la situació generada per la Covid-19, anar a la platja suposa extremar les mesures de seguretat per evitar el contagi. Així, mantingueu la distància interpersonal d'1,5 metres, i establiu un perímetre de seguretat de dos metres entre els vostres els objectes i els de la resta d'usuaris, entre altres mesures.

 

Però, a més, d'aquestes mesures per fer front a la Covid, cal seguir una sèrie de recomanacions per garantir que la jornada sigui un èxit, segura i sense ensurts. Unes recomanacions que any rere any difon Protecció Civil i entre les quals destaquen:

 
  1. Seguiu sempre les indicacions dels socorristes i de les autoritats locals, i sigueu conscients dels perills.
  2. No us banyeu si us trobeu malament o esteu cansats, i si sou dins l'aigua i us trobeu malament o noteu símptomes estranys, sortiu-ne ràpidament.
  3. No entreu a l'aigua bruscament; entreu a l'aigua a poc a poc.
  4. Eviteu banyar-vos si no heu acabat la digestió.
  5. Eviteu consumir begudes alcohòliques abans de ficar-vos a l'aigua o mentre hi sou practicant esports aquàtics.
  6. Vigileu els nens en tot moment.
  7. Eviteu les zones de corrents.
  8. No us tireu de cap a l'aigua si no sabeu la profunditat que hi ha en un indret o si hi ha roques a la zona.
  9. Si nedeu al mar, feu-ho paral·lelament a la línia de la costa per no allunyar-vos de la zona de bany. Si no sabeu nedar, procureu que l'aigua no us cobreixi més amunt de la cintura i no us aparteu de la costa. Si teniu dificultats per sortir de l'aigua pels corrents, feu-ho en diagonal.
  10. Respecteu les zones acotades amb balises per practicar esports nàutics.

Si observeu alguna persona amb problemes dins de l'aigua, aviseu immediatament el socorrista o truqueu al 112.

 
Destaquem