La travessa dels Tres Monts

Coneix racons amagats dels espais naturals més emblemàtics de les comarques de Barcelona

 

Si t'agrada caminar en contacte amb la terra i l'aigua, no et pots perdre la ruta senderista dels Tres Monts. Al llarg d'un recorregut de 106 quilòmetres, coneixeràs racons amagats dels espais naturals més emblemàtics de les comarques de Barcelona i et sorprendràs amb l'empremta que la història hi ha deixat en forma d'ermites romàniques, típiques masies o construccions en pedra seca. Preparat per descobrir paisatges de gran bellesa?

 

Els Tres Monts és un itinerari de senderisme que uneix els parcs naturals del Montseny, Sant Llorenç del Munt i l'Obac i la muntanya de Montserrat, passant pels cingles protegits de Bertí i Gallifa, a les Valls del Montcau. Dividit en sis etapes que es poden recórrer en sis dies, el camí alterna jornades de distàncies molt variades: la més llarga té 24 quilòmetres i la més curta, poc més de tres. No són travesses massa llargues ni amb grans dificultats tècniques, però sí que tenen desnivells considerables, per la qual cosa és recomanable que entrenis una mica abans d'emprendre-les.

 

Montcau
Montcau | Diputació de Barcelona

 

Començaràs al poble del Montseny, pujaràs al pla de la Calma i continuaràs recorrent l'increïble mosaic de paisatges d'un parc natural que és Reserva de la Biosfera per la UNESCO des de l'any 1978. Després de Tagamanent, arribaràs a l'històric paratge de Sant Miquel del Fai, un enclavament medieval situat entre els salts d'aigua dels rius Rossinyol i Tenes, abans de seguir fins a Sant Feliu de Codines. A partir d'aquest nucli urbà, l'itinerari et portarà fins al Santuari Ecològic de Gallifa, un conjunt encimbellat al capdamunt d'un penyal solitari des d'on gaudiràs d'unes vistes impressionants dels cingles. Les següents etapes de la travessa transcorren pels senders de Sant Llorenç Savall i Mura, en un entorn carregat de mites i llegendes, per acabar al Monestir de Montserrat, un dels símbols culturals, espirituals i religiosos de Catalunya.

 

Però la ruta dels Tres Monts no t'interessarà només per la possibilitat de descobrir el llegat natural i històric de l'interior de les comarques de Barcelona. La gastronomia és un altre dels punts forts d'un itinerari on podràs assaborir productes de la terra, com els bolets del massís del Montseny, els finíssims cigronets de Mura, els vins de la Denominació d'Origen Pla de Bages i el deliciós mató elaborat artesanalment a Marganell. Bon profit!

 

DESCOBREIX QUE BARCELONA ÉS MOLT MÉS

 
Destaquem