Pura natura

Les comarques de Barcelona ofereixen diferents alternatives per als amants de la muntanya

 

 

Si t'agrada córrer i t'agrada la muntanya, t'esperen moltes propostes interessants a les comarques de Barcelona. Curses dures on posar a prova els teus límits, estrets corriols on retrobar-te amb tu mateix, pistes infinites on gaudir de la bellesa increïble de la natura. Així que escull carrera, calça't les vambes i prepara't per sentir com t'inunda, gambada a gambada, una sensació de llibertat inusitada.

 

Les espectaculars muntanyes que s'alcen al Berguedà, amb la serra del Cadí i el Pedraforca a l'horitzó, són el marc incomparable per on transcorren dues de les curses més importants de la comarca. L'Ultra Cavalls del Vent surt de Bagà i passa pels vuit refugis guardats dins el Parc Natural del Cadí-Moixeró. La travessa, que circula al costat de l'espectacular torrent dels Empedrats, té un recorregut de 100 quilòmetres i un desnivell acumulat de 13.300 metres.

 

L'altra oportunitat de gaudir fent esport pels paisatges del Berguedà és la Cursa de Muntanya Berga-Rasos-Berga, una marxa amb inici i final a la capital de la comarca que puja al cap de munt de Rasos de Peguera. En total, 26 quilòmetres de distància i 3.600 metres de desnivell acumulat per camins molt especials dels voltants de Berga. Les dues curses són dures, molt dures, però l'esforç val la pena!

 

Més a prop de Barcelona, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, la Primera Marató de Muntanya de Catalunya és una cita que, si ets esportista, no et pots perdre. La competició surt l'últim diumenge del mes d'octubre de Sant Llorenç Savall i ha assolit molt de prestigi entre els fondistes de Catalunya gràcies a la seva exigència física, però també a la bellesa dels escenaris naturals per on transcorre.

 

I encara hi ha més opcions! És el cas de la Marató de Muntanya de Catalunya, que se celebra el 28 d'octubre. El període d'inscripcions encara és obert!

 

A més a més, si t'agraden les rutes de muntanya, no deixis de descarregar-te l’App Rutes BCN .  Aquesta aplicació permet cercar itineraris a peu, amb bicicleta o en cotxe a la demarcació de Barcelona. Cada itinerari compta amb tracks, descripció, informació sobre llocs d'interès i fotografies, a més d'una selecció de recursos turístics relacionats amb la ruta proposada. Descarrega-la ja!

DESCOBREIX QUE BARCELONA ÉS MOLT MÉS

 
Destaquem