Camins arran de mar

Combina passejades amb banys al mar

Si t'agrada combinar passejades amb banys al mar, estàs de sort: a les comarques de Barcelona trobaràs molts camins que et permeten explorar a peu la costa. Senyalitzats i abalisats, sovint també compten amb plafons informatius de les característiques de la ruta. Un autèntic esforç perquè ningú no es perdi i pugui conèixer el valor paisatgístic i natural d'aquesta zona del Mediterrani.

 

Un dels camins de ronda més bonics és el que uneix Calella amb Sant Pol de Mar. Antigament el feien servir pescadors, contrabandistes i guaites, però avui dia només hi trobaràs senderistes desitjosos de gaudir d'unes vistes privilegiades del mar. Especialment interessant és el Centre d'Interpretació del Far, ja que l'antiga vivenda dels faroners s'ha reconvertit en un museu on s'hi explica d'una manera molt divulgativa com funcionen aquestes construccions fonamentals per als navegants.

 

Far de Calella
Far de Calella: Josep Cano /Diputació de Barcelona

  

El Delta del Llobregat és un dels espais naturals més emblemàtics de Costa Barcelona i amaga racons que t'encantaran per la seva gran diversitat de flora i fauna. La ruta entre l'estany del Remolar i la platja de Viladecans permet observar fàcilment ocells aquàtics, mentre que el recorregut fins a les runes de la Caserna dels Carabiners és ideal per apreciar la vegetació típica d'un paisatge dunar. Un cop a la platja del Prat no et perdis el mirador de l'Estany de l'Illa, el més alt del delta, ni deixis de visitar el CRAM, un centre dedicat al rescat, la curació i la reintroducció de cetacis, tortugues i aus marines.

 

 

Entre Sitges i Vilanova i la Geltrú trobaràs un tram de costa molt atractiu. Es tracta de la Ruta de les Cales del Garraf, un recorregut que segueix el GR-92 i que et permet descobrir sorrals tranquils i aïllats. Un cop a Vilanova pots arribar-te al Museu del Mar i admirar la seva col·lecció de fotografies, maquetes de barques, arts de pesca i estris d'oficis lligats al món del mar. No marxis sense visitar-ne el jardí: veuràs hèlices i àncores de galions, restes de naufragis i tamarindes de més de 150 anys!

 

DESCOBREIX QUE BARCELONA ÉS MOLT MÉS

 
Destaquem