10 propostes per gaudir del cap de setmana

El Carnaval marca l'activitat dels pròxims dies a Catalunya

La celebració de Carnaval marca l'agenda del cap de setmana arreu de Catalunya aquest primer cap de setmana del mes de març. En aquest sentit, hi ha celebracions arreu del territori.

 

El 22 de febrer arrencava el Carnaval de Tarragona, que s'estendrà fins al 5 de març. Un carnaval que destaca per l'espectacularitat de les seves rues, especialment la de l'Artesania, que té lloc el dissabte de Carnaval. Més de 3.000 comparses s'esforcen durant tot l'any perquè la ciutat gaudeixi d'aquest esdeveniment únic.

 

Un carnaval que coincideix també amb el de Sant Cugat del Vallès, que se celebra del 28 de febrer al 6 de març, on el Gall regna des de dijous i que viurà el seu punt àlgid el dissabte amb el tradicional i espectacular Ball de Gitanes a migdia a la plaça d'Octavià, seguit de la rua de comparses a la tarda.

 

Algunes de les cites imprescindibles són també el Carnaval a Solsona, la festa més popular de la ciutat i una de les celebracions de les festes del carnaval que gaudeix de més personalitat, caràcter i tradició del país, i el Carnaval de Vilanova i la Geltrú, una festa amb més de 250 anys d'existència que ha estat declarada per la Generalitat de Catalunya com d'Interès Nacional. També se celebra el Carnaval de Terra Endins a Torelló, que ha anat evolucionant per adaptar-se als temps que corren i la il·lusió d'un bon grapat de persones, des dels carrossaires fins als botiguers ha aconseguit que sigui una de les festes més importants de Torelló i un carnaval reconegut.

 

Torelló celebra Carnaval | Cedida

Torelló celebra Carnaval | Cedida

 

 

 

Aquests són alguns dels múltiples Carnavals que se celebren aquest cap de setmana a Catalunya. Però també hi ha altres opcions per a aquells que optin per no gaudir de la festa de disfresses per excel·lència. D'aquesta manera, fins al 17 de març s'està celebrant el Festival Fineart Igualada, un esdeveniment de fotografia que compta amb les obres de fotògrafs de tot l'estat espanyol. Mentrestant, de l'1 al 3 de març té lloc la Fira de Natura i Muntanya de Sant Bartomeu del Grau.

 

Diumenge, hi ha la Festa de l'Arròs de Sant Fruitós de Bages, la festa més important del poble de Sant Fruitós de Bages, declarada d'Interès turístic per la Generalitat de Catalunya des del 14 de març de 1995. I també diumenge se celebra la Festa de la Caldera de Montmaneu.

Festa de la Caldera de Montmaneu | Cedida

Festa de la Caldera de Montmaneu | Cedida

 

 

I encara més propostes. Aquest cap de setmana arrenquen les representacions de La Passió d'Olesa de Montserrat, que s'estendran fins al mes de maig. Una representació que enfonsa les seves arrels fins a l'any 1538, com a mínim, però que es posa en escena a través d'un llenguatge teatral contemporani amb grans dosis d'espectacularitat.

 

 

No deixeu de consultar el calendari de propostes a les pàgines web dels municipis de Catalunya!

 
Destaquem