Les Coves del Toll, les més riques d'Europa en fauna del Quaternari

Les coves es troben a la comarca del Moianès, al terme municipal de Moià

El món subterrani ens ofereix la possibilitat de descobrir coses ben singulars al costat de casa. Un exemple són les Coves del Toll, al Moianès, que ens permet descobrir part de la prehistòria a casa nostra. Aquestes coves són un preciós paratge soterrat a la Catalunya Central que compten amb 1.148 m de profunditat. Durant la visita, es poden recórrer 180,55 metres dins de l'espai amb forma de L.

Part de la cova va ser ocupada per l'home prehistòric, la corresponent a la galeria sud, mentre que a la galeria est hi trobem el curs fluvial d'un riu intermitent.

Aquesta és una de les coves prehistòriques d'Europa més rica en fauna del Quaternari, amb presència d'hipopòtams, rinoceronts, ós de les cavernes, lleó, hiena, bou primitiu, isard... A més, les restes de foc i uns pocs sílex corresponents al Mosterià, recorden al visitant la presència humana de l'home Neandertal durant el Paleolític Mitjà en aquesta comarca catalana.

Les coves es troben al Moianès

Les coves es troben al Moianès

 

Les visites a les coves durant l'hivern, es poden fer els dissabtes i diumenges, i també els dies festius, de 10.30 a 15 hores. A l'estiu, i per Setmana Santa, s'amplia l'horari. L'entrada és de pagament.

No deixeu de descobrir aquest paratge únic!

 
Destaquem