Ens agrada Camprodon, un poble amb encant al cor dels Pirineus

L'ampli patrimoni històric, l'entorn natural i la gastronomia defineixen Camprodon

A la comarca del Ripollès, a la Vall de Camprodon al cor dels Pirineus, es troba el municipi de Camprodon, travessat pel riu Ter i pel seu afluent, el Ritort. Havent esdevingut un dels municipis amb més encant dels Pirineus, i àmpliament reconegut pel pont romà que travessa el riu, l'origen de la vila cal situar-lo cap al segle XII, quan Ramon Berenguer III concedí la construcció del mercat al costat del monestir de Sant Pere, embrió de la vila actual.

La gran riquesa natural, patrimonial i paisatgística del seu entorn configuren els seus elements identitaris del municipi. Així, passejar per Camprodon és gaudir de múltiples indrets que esdevenen testimonis de la seva història.

Així, hi ha una sèrie de monuments de Camprodon inclosos en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic Català, i, a més a més, l'any 2015 l'Ajuntament preparà una ruta urbana amb plafons explicatius multilingües i codis QR de 17 punts d'especial interès, perquè el visitant no se'n perdi cap.

Pont Nou de Camprodón

Pont Nou de Camprodón

Entre ells, destaca el Pont Nou de Camprodon, que es troba sobre el Ter, just després de la seva confluència amb el Ritort, que separa la Vila de Dalt, de la Vila de Baix. El pont, declarat bé cultural d'interès nacional, data entre el 1196 i el 1226, i va ser refet, en part, al segle XIV, per tal de donar pas al camí de ferradura que conduïa a la Cerdanya.

Un altre punt d'interès a tenir en compte és Sant Cristòfol de Beget, una església d'estil romànic català situada al poble de Beget, del municipi de Camprodon, declarada Bé Cultural d'Interès Nacional. 

 

També el monestir benedictí de Sant Pere de Camprodon, o la torre Cavallera, situada al veïnat de Cavallera al cim d'un turó, punt estratègic de la serra del mateix nom, des del qual es domina tota la vall del riu Ter fins a Sant Pau de Segúries.

Els embotits marquen la gastronomia local

Els embotits marquen la gastronomia local

Gastronomia i més

Visitar Camprodon també és gaudir de bona gastronomia. I és que la vila destaca per les seves especialitats en embotits de porc, a més de les seves galetes i massapans. Les galetes que fabrica Can Birba són les més conegudes fora del municipi i reconegudes mundialment.

També és reconegut el municipi pels seus fills il·lustres, entre ells, el compositor Isaac Albéniz, qui disposa a la ciutat d'un museu que porta el seu nom, a més d'un festival de música que porta el seu nom i que se celebra cada estiu.

 
Destaquem