4 de juny: És l'aniversari de Toni Soler

Dirigeix Polònia i Està passant, entre altres

A la ciutat de Figueres, el 4 de juny de 1965, naixia el periodista, productor televisiu i escriptor Toni Soler i Guasch. Soler va començar de ben jove a col·laborar en els mitjans de comunicació locals, compaginant la feina amb els seus estudis d'història contemporània a la Universitat de Barcelona.

Va treballar als diaris Avui i El Observador com a redactor de política catalana. Va treballar pel magazín diari La tarda és nostra (TV3), i el 1995 es va incorporar a l'equip del programa El Terrat de la Cadena SER, com a guionista.

 

La seva col·laboració amb Andreu Buenafuente va continuar a TV3, on va debutar com a guionista el setembre de 1995 amb Sense Títol, Sense Títol 2 i Bonic Vespre. Posteriorment va dirigir el seu propi programa (Malalts de tele, 1997-2000).

Després d'aquesta etapa, Soler va orientar la seva carrera cap als programes d'humor més àcid i relacionat amb l'actualitat, com Minoria absoluta, premi Ciutat de Barcelona, el premi Ondas al millor programa de ràdio d'Espanya, i el Premi Nacional de Cultura.

 

Des de 2006, Toni Soler dirigeix Polònia, guardonat amb el premi Ondas 2007 en la categoria de millor programa d'una televisió local. Des de 2017, també dirigeix i presenta l'informatiu satíric Està passant a TV3. És director de la productora Minoria Absoluta, responsable dels programes Polònia i Crackòvia a TV3, i d'altres productes audiovisuals, entre les quals les pel·lícules 14 d'abril: Macià contra Companys, del qual en va ser guionista (Premi Gaudí 2012), i Descalç sobre la terra vermella (2013).

És un dels impulsors del diari Ara, nascut el 2010, i hi escriu regularment, i des del 2016 és el director de la revista El món d'ahir.

 
Destaquem