Unes postres per llepar-se els dits: Pastís de flam i fruites del bosc
Al mes de juliol és moment de gaudir de les fruites del bosc en el seu millor moment
Al mes de juliol la cuina a Catalunya s'omple de sabors i de colors, i no sols amb múltiples amanides i cremes fredes, també amb postres espectaculars amb productes de temporada que faran les delícies de grans i petits.
Avui parlem de les fruites del bosc, com els gerds o els nabius, caracteritzats per les seves dimensions reduïdes, i per tenir un sabor dolç, però amb un toc àcid. La seva propietat més destacable és el seu poder antioxidant. Ens aporten vitamines (A, C), i minerals com el ferro i el magnesi. A més, tenen un alt contingut en aigua, poques calòries i molta fibra.
I sabent tot això, avui preparem unes postres amb les fruites del bosc com a protagonistes: un Pastís de flam i fruites del bosc.
Fruites del bosc
INGREDIENTS:
- 1 base de pa de pessic de 20 cm
- Melmelada natural de fruites del bosc
- 300 grams de fruites del bosc
- 1 sobre de preparat per a flam de 4 racions
- Mig litre de llet
- Mig sobre de gelatina de gerds
- 250 ml d'aigua
ELABORACIÓ:
- El primer que hem de fer és agafar la base de pa de pessic, obrir-lo per la meitat, i farcir-lo amb la melmelada de fruites del bosc. Si us atreviu, la podeu preparar prèviament de manera casolana!
- Quan el tinguem preparat, el posem en un motlle desemmotllable, i el reservem.
- Mentrestant, preparem el flam. A l'envàs venen les instruccions per a fer-ho correctament.
- Un cop preparat, deixeu que es refredi una mica, i aboqueu la barreja damunt del pa de pessic que tenim al motlle.
- Ara, ho posem a la nevera, i deixem que hi reposi un parell d'hores perquè agafi consistència.
- Aprofitarem aquest temps per netejar les fruites del bosc i retirar-ne l'aigua.
- Preparem també la gelatina de gerds, seguint les instruccions de l'envàs.
- Quan el flam hagi quallat, repartim aquestes fruites per sobre del pastís i, damunt, aboquem la gelatina.
- Tornem a posar el pastís a la nevera, i el deixem reposar fins que qualli (l'ideal són 24 hores).
- A l'hora de servir-lo, podeu decorar el pastís amb una mica de nata, encenalls de xocolata, o els que més ens vingui de gust.
Bon profit!