Sabeu quin és l'origen de les postres de músic?

És un àpat molt simple, però molt preuat, que no falta a les taules en moltes celebracions

En una setmana on la música és la gran protagonista, no podíem deixar de parlar de les postres de músic. És un àpat molt simple que consisteix en un grapat de fruits secs variats, amb ametlles, avellanes i pinyons, i sovint s'acompanya d'un gotet de moscatell o vi ranci. També hi ha qui hi incorpora fruites dessecades, com ara panses o figues.

A taula se sol presentar servit en un plat petit i amb el gotet de moscatell al mig. També hi ha qui ho serveix en forma de coca. Una coca de llauna tradicional que conté fruita seca i que està coberta de fruita seca i sucre.

Les postres de músic s'acompanyen d'un gotet de moscatell

Les postres de músic s'acompanyen d'un gotet de moscatell

Però sabeu quin és l'origen d'aquestes postres?

 

Segons la cultura popular, aquest àpat és el que s'oferia als músics de carrera que tocaven a les places i carrers dels pobles i ciutats. Una altra teoria, però, diu que és el que menjaven els músics i actors al teatre abans de sortir a l'escenari o entre actes, ja que no tenien temps de menjar a casa i necessitaven un àpat ràpid, que aportés energia, i que es pogués menjar fins i tot de peu sense embrutar-se la roba ni el maquillatge.

I dit això, si ho voleu gaudir a casa, solament necessiteu un grapat de panses, ametlles, figues seques, nous pelades i pinyons (o el que més us vingui de gust), barrejar-ho bé, i acompanyar-ho d'un gotet de moscatell.

Bon profit!

Més informació
 
Destaquem