Gossos, el grup manresà que ha fet cantar tot un país

Segur que has cantat mil vegades la cançó 'Corren'

L'estiu de 1993 els manresans Oriol Farré, Juanjo Muñoz, Natxo Tarrés i Roger Farré van decidir ajuntar-se per a compondre i tocar cançons. Després d'alguns concerts es van presentar a un parell de concursos, i en el segon van guanyar com a premi la producció del seu primer disc "Gossos" (1994).

Així començava la història d'un dels més populars grups del Rock català, que va destacar per la seva música totalment acústica, només amb guitarres i baix, sense percussions fins al 2002, any en què es va afegir en Santi Serratosa (bateria), i va iniciar una electrificació del seu so que ha arribat a la maduresa el 2008 amb el disc en directe A l'Auditori.

Amb una llarga trajectòria a l'esquena, l'any 2018, coincidint amb els seus 25 anys, i després d'una gira molt exitosa i els concerts especials d'aniversari a l'Auditori de Barcelona i a la seva ciutat natal al teatre Kursaal, van anunciar que, tot i no dissoldre la formació, aturaven i repensaven el projecte durant un temps indefinit.

Abans de fer-ho, acabant l'any, editen el seu darrer disc en directe, Paraules que no s'esborren, imatges que no se'n van, disc que reflecteix el concert dels seus 25 anys, el 3 de maig de 2018, a l'Auditori de Barcelona, acompanyats de grups de noves i velles generacions com: Lax'n'Busto, Txarango, Sopa de Cabra, Els Amics de les Arts, Blaumut, Ramon Mirabet i Judit Neddermann.

Recuperem avui una de les seves cançons més emblemàtiques, "Corren".

 

 
Destaquem