Ruta per Ordino: estany i pic de l’Estanyó

Una ruta que us regalarà magnífiques vistes

El pic de l’Estanyó és la segona muntanya més alta d’Andorra, amb un cim que arriba fins als 2915 m d’altura. Està situada a Ordino i el seu cim separa els dos afluents del riu Valira. En aquest post, us proposem una excursió senderista que neix a Sorteny, també a Ordino, i ascendeix fins al pic de l’Estanyó.

Una ruta que us regalarà magnífiques vistes dels boscos dels Pirineus i la visita al l’Estany de l’Estanyó. Us animeu?

 

Ruta cap al pic de l’Estanyó a Andorra

Aquest itinerari espectacular té una dificultat bastant alta a causa del fort ascens de la muntanya i el desnivell acumulat de més de 1000 m. És un recorregut lineal d'11,7 km, entre l'anada i la tornada. És important recalcar que tota la ruta està senyalitzada per facilitar l'itinerari als excursionistes.

El camí comença a la Vall de Sorteny, al Parc Natural de Sorteny. Per arribar fins aquest indret, haurem de dirigir-nos cap a Ordino, des d'Andorra, i un cop arribem al municipi del Serrat, anem cap a l'estació de Vallnord-Arcalis fins que trobem les indicacions cap al Parc Natural. L'excursió inicia a l'aparcament de la Canya de la Rabassa i avança en un recorregut de pujada fins arribar a l'Estany de l'Estanyó. Aquest primer tram arriba fins als 2343 m d'altura i comprèn una distància d'uns 8 km aproximadament. Per aquells que ho desitgin, poden finalitzar l'excursió en aquest punt i quedar-se admirant el paisatge que ofereix el llac.

La segona part del tram constitueix la que connecta l’estany amb el pic de l’Estanyó i pot ser, és la més complicada. Un cop arribar al cim, podrem contemplar un dels millors miradors d’Andorra. I és que, la seva ubicació aïllada i la seva altitud notable regalen unes vistes espectaculars dels boscos d’Ordino.

En total, són unes 4:45 hores; el primer tram fins a l’estany dura 1:30 hores i el segon tram, fins al cim, 1:15 hores. La tornada, al ser descens, acurta el temps en 2 hores. Andorra és un país situat als Pirineus, per la qual cosa, és habitual trobar neu a les seves muntanyes. Aconsellem fer la ruta a la primavera, a l’estiu o a inicis de la tardor per facilitar el recorregut. Tot i que, si es decideix fer-la amb neu, el camí es complica considerablement, encara que les vistes del paisatge nevat seràn un record inoblidable!

 

On dormir a Ordino?

Un hotel situat a Ordino, a només 15 minuts en cotxe d’Andorra la Vella i a 20 minuts de l’estació d’esquí d’Ordino Arcalis és l’abba Ordino Babot hotel. L’hotel disposa de restaurant, spa i piscina i ofertes d’esquí per la temporada de neu.

Està situat a 30 minuts en cotxe del Parc Natural de Sorteny, punt d’inici de la ruta fins al pic de l’Estanyó. A què esperes per reservar?

abba Ordino hotel

abba Ordino hotel

 

 
Destaquem