GR-177: Ruta per Calders

Descobriu la comarca del Moianès a través de la ruta circular GR-177 per Calders

Descobriu la comarca del Moianès a través d'una ruta circular que comença i acaba a la capital, Moià. Un territori per descobrir ple de paisatges i localitats que amaguen una gran bellesa paisatgística.

El GR-177, conegut també com a Ronda del Moianès, és un itinerari circular d'uns 109 quilòmetres que enllaça els principals nuclis de població de tots els municipis que formen part del Moianès i permet conèixer els atractius naturals i històrics d'aquesta part de la Catalunya central.

La ruta està classificada com a ruta de natura i és apta pel senderisme. Té un nivell de dificultat adequat per a principiants i té una distància total de 109,68 quilòmetres, que es realitzen en un període de sis dies.

Explorant el cor del Moianès

Al llarg de la ruta, hi ha diversos punts d'interès que val la pena destacar, com la Casa-Museu Rafael Casanova, el Castell de Calders, el dolmen de Santa Magdalena, el Castell de Castellterçol i el conjunt monumental de l'Estany. La ruta està senyalitzada amb senyals GR-177, de manera que els excursionistes poden seguir fàcilment el camí.

La capital de la subcomarca és Moià, punt de partida i final del sender. Moià és la vila més gran del Moianès i la seva capital històrica. El GR-177 té el punt de partida al nucli, on es poden visitar diferents museus i les interessants Coves del Toll. Com que és un itinerari circular, qualsevol punt pel qual passi es pot convertir en un bon lloc de sortida.

GR-177: Ronda del Moianès - Descobrint la bellesa de la comarca

La primera etapa de la Ronda del Moianès parteix de Moià. Durant aquesta etapa, es poden visitar llocs d'interès com el dolmen de Santa Magdalena i la Coma, on es troba la capella de la Mare de Déu del Consol.

La segona etapa de la ruta porta els senderistes des de Calders fins a Granera, permetent-los descobrir bonics paisatges de pinedes i alzinars. El recorregut passa per punts d'interès com el molí del Castell i l'ermita de Sant Pere Màrtir. El territori és muntanyós, amb rierols i serres, i la vegetació predominant està formada per pinedes i alzinars.

Durant la caminada, recordeu protegir-vos del sol, sobretot a l'estiu. La Ronda del Moianès ofereix als visitants l'oportunitat de connectar amb la natura i descobrir la bellesa d'aquesta comarca catalana. Des de paisatges naturals impressionants fins a punts d'interès històric i cultural, aquesta ruta de senderisme captiva i enriqueix els que s'hi aventuren.

Descansa i recupera forces a l’Hotel Urbisol

Hotel Urbisol

Hotel Urbisol

Per als senderistes que desitgin allargar la seva estada al Moianès, l'Hotel Urbisol és una opció ideal. Situat en un lloc idíl·lic amb vistes panoràmiques al centre de Catalunya, aquest hotel ofereix un ambient relaxat envoltat de natura. Amb una cuina selecta elaborada amb productes de temporada, els hostes poden gaudir d'una experiència culinària única. L'hotel també compta amb una piscina amb vista a la muntanya i un centre de spa per a un major confort i relaxació.

 

La Ronda del Moianès és una oportunitat per a descobrir la riquesa natural i cultural d'aquesta comarca catalana. Amb una ruta ben senyalitzada i una gran varietat de paisatges per explorar, aquesta aventura de senderisme promet deixar empremta en tots aquells que s'hi aventurin. Descobreix més rutes a Catalunya m’agrada!

 

 
Destaquem