Gaudeix de la Ruta del Bosc Pintat en família

Si vols fer una ruta diferent en família on aprendre sobre els bolets, aquesta és la teva.

La Ruta del Bosc Pintat és una de les rutes més especials que es poden fer a Catalunya. Aquesta ruta es troba al bosc de Castellfollit, al Paratge Natural d'Interès Nacional de Poblet, Tarragona, un autèntic paradís per als amants de la natura.

El que fa que aquesta ruta sigui tan especial és la presència de les pintures de bolets, obra de l'artista Genís Collel, les quals realcen la tradició micològica de la mateixa comarca de Tarragona. De fet, en aquest bosc de Castellfollit n'hi ha comptabilitats més de 700 espècies de bolets diferents.

Durant la ruta, es troben panells informatius sobre algunes espècies, el que us convertirà en uns experts dels bolets de Tarragona.

La Ruta del Bosc Pintat

Per fer la Ruta del Bosc Pintat tens dos camins per triar. Per fer qualsevol de les dues rutes has de seguir les marques del número 4.

La ruta curta

No té gaire dificultat, recorre una distància de 3 kilòmetres i un desnivell de 190 metres. La part més difícil és la pujada inicial. Aquest camí és ideal per fer amb els petits de la família.

Per fer aquesta ruta has de seguir les marques del número 4.

Ruta corta

Ruta corta

La ruta llarga

Aquesta ruta és de 6,5 kilòmetres amb un desnivell de 391 metres. No té una dificultat excessiva, però és més difícil que la curta. Això sí, en aquesta ruta podreu coronar la vall de Castellfollit.

Per tant, si vols fer una ruta diferent on aprendre sobre els bolets, aquesta és la teva. I si vols descobrir més rutes per fer des de Catalunya, visita el següent enllaç.

 
Destaquem