Escapada a Granada pel pont de desembre

Una ciutat plena d’història, cultura i tradicions

El pont de desembre està al caure! Tens alguna escapada pensada? Si no és així, te’n proposem una: Granada.

Granada és una ciutat amb un patrimoni històric, cultural, tradicional i arquitectònic innegable i per aquest fet és molt recomanable visitar-la durant més de dos dies seguits.

Hi ha diferents maneres d'arribar a Granada des de Barcelona. Una és en cotxe, la qual tardaràs aproximadament 8 h i mitja. Si no vols agafar el cotxe, pots agafar dos AVES i un AVANT, tardant en total unes 6 hores i mitja. O, la més ràpida és amb avió, sent un trajecte d'1 hora i mitja.

Hi ha quatre zones de Granada que són imprescindibles:

 

1. Barri d'Albaicín

Barrio de Albaicín Granada

Barrio de Albaicín Granada

 

És el barri més antic de Granada i representa una mostra única de l'arquitectura hispana-musulmana de l'època medieval.

Recorre el "Paseo de los Tristes", conegut per ser el carrer romàntic i bohemi de Granada i enllaça amb el Carrer del Darro, un dels carrers més bonics de la ciutat per on et trobaràs dos ponts del segle XVII.

Un bon lloc per veure la posta de sol admirant el paisatge granadí és des del “Mirador de San Nicolás". Gaudiràs de les vistes de l'Alhambra, el Generalife i la Serra Nevada.

I si vas a Granada, no et pots perdre un flamenc en directe. En aquest barri està "Los Jardines de Zoraya", el qual et permetrà emportar-te un record inoblidable vivint un moment ple de passió i d'art flamenc.

Si et quedes amb ganes de més, pots visitar la Casa de Castril – un palau renaixentista-, fer-te un té al carrer de les teteries – oficialment anomenada Calle Caldería -, i donar-te un regal als banys àrabs hammam al-Àndalus – aixecades sobre unes ruïnes de l'antic hammam -.

 

2. El barri de Sacromonte

Barrio Sacromonte Granada

Barrio Sacromonte Granada

 

El barri gità situat al turó de Valparaíso, famós per les seves coves i les seves sambres granadines - uns balls flamencs molt típics de Granada-. La "Cueva los Tarantos" és un local on podràs veure aquest estil d'actuacions.

En aquest barri també hi ha un mirador ideal per veure la posta del sol, és el "Mirador de la Abadía".

I si et quedes amb ganes de més, també pots visitar la Casa del Chapiz, la rehabilitació de dos habitatges moriscos del segle XVI. Visita el seu estany, respira la tranquil·litat en el seu pati i gaudeix de les increïbles vistes del barri Albaicín i la Alhambra.

 

3. La Alhambra

Evidentment, no ens podem deixar la famosa Alhambra, el monument àrab més important d'Espanya, junt amb el Generalife i el Palau de Nazaríes.

Pots fer-hi una visita nocturna, on veuràs la Alhambra des d'una altra perspectiva amb més intimitat.

 

4. Parc de les Ciències

I si visites la ciutat granadina amb nens, el Parc de les Ciències és molt bona opció. És el museu més visitat de tota Andalusia i un referent en la divulgació científica en l’àmbit europeu.

Disposa de quatre espais diferents: el Bio Domo –un recorregut subaquàtic, terrestre i aeri-, Macroscòpic –la sala d'exposicions-, Edifici Pendulo de Foucault -protagonitzar per la mecànica, la física, la química i la geologia-, els seus exteriors -zones que els hi encantarà als vostres fills-.

 

Si necessiteu un hotel on pernoctar, l’Hotel Granada Centro es troba al centre granadí, a prop de la catedral, la zona de tapes i l'estació de tren, però que està prou apartat per no sentir soroll a la nit. A més, tindràs disponible un pàrquing per estacionar el teu cotxe o moto, podràs provar els seus deliciosos esmorzars i portar la teva mascota amb tu. Si vols descobrir que més t'ofereix, visita la seva pàgina web.

Hotel Granada Centro para el puente de diciembre

Hotel Granada Centro para el puente de diciembre

 

Aprofita el pont per fer una escapada a la ciutat granadina.

 
Destaquem