Descobreix l'espectacular Cascada del Purgatori a Rascafría

Ruta a la Cascada del Purgatori a Rascafría, envoltada d'atractius patrimonials i naturals

Si ets amant de la natura i gaudeixes de la pràctica del senderisme, la Cascada del Purgatori a Rascafría és una ruta que no pots deixar d'explorar. Amb un impressionant salt d'aigua format pel rierol del Aguilón, aquesta ruta ofereix una experiència única, envoltada d'atractius patrimonials i naturals. A més, és adequada per a tota la família i es pot gaudir en qualsevol estació de l'any.

Senderisme per la natura de Madrid

Amb una distància d'11,8 km i un temps estimat de 3 hores i 35 minuts, la ruta presenta un desnivell positiu de 264 metres i una dificultat moderada. Començant al Pont del Perdó, a Rascafría, la Cascada del Purgatori ens convida a explorar el monestir de Santa Maria del Paular i l'arboretum Giner de los Ríos, enriquint la nostra experiència amb el seu patrimoni històric i la seva bellesa natural.

El recorregut s'inicia davant del monestir de Santa Maria del Paular, prenent el camí que ens porta al Pont del Perdó. Aquest pont, construït al segle XVIII, va ser ideat per la comunitat cartoixa del Paular per creuar les aigües del riu Lozoya. A mesura que avancem pel camí històric de Madrid, envoltat de roures, trobem el creuament que ens portaria a l'alberc dels Abedules. A la Poza de los Pintores, prenem el camí de l'esquerra i ens endinsem en el sender que segueix el rierol del Aguilón, un dels afluents més importants del riu Lozoya.

Al llarg del recorregut, els roures comencen a barrejar-se amb pins silvestres, que gradualment es tornen dominants. Juntament amb el rierol, hi ha arbres de ribera com a alzines, salzes, arces, freixes i bedolls, creant un entorn natural divers i fascinant.

A la part final de la ruta, caminem per un sender que ens porta a les impressionants parets de Majada Grande, parets verticals que anuncien la bellesa de les penyes del Purgatori, on les aigües del rierol del Aguilón es precipiten en una cascada majestuosa. Per tornar, hi ha una alternativa que evita repetir tot el camí. En arribar al pont de fusta, en lloc de seguir recte, travessem el pont i continuem pel camí que voreja el vessant de la Umbría, connectant-nos novament amb el camí de Madrid.

És important tenir en compte que el senderisme comporta certs riscos si no es segueixen les mesures de seguretat adequades. A més, en realitzar aquesta activitat en el medi natural, és essencial conèixer i respectar les normes de conservació per reduir al mínim l'impacte humà a l'entorn.

La ruta de la Cascada del Purgatori a Rascafría és una experiència inoblidable per als amants del senderisme. Descobreix la bellesa d'aquest salt d'aigua, els encants patrimonials i naturals que l'envolten i gaudeix d'un dia en contacte amb la natura mentre segueixes les pautes de seguretat i conservació.

On passar la nit

I si necessites un hotel on quedar-te a dormir, l'Hotel Avenida Gran Via és un hotel amb una ubicació privilegiada, situat a prop de punts d'interès més coneguts. A més, les seves habitacions són amples i còmodes, en un ambient elegant i on et tractaran amb una atenció espectacular.

Hotel Avenida Gran Via Madrid

Hotel Avenida Gran Via Madrid

 

 
Destaquem