Descobreix el Camí Oliba a peu

Una ruta al cor de Catalunya que connecta algunes de les obres més emblemàtiques del romànic català.

Catalunya és terra de riquesa històrica, cultural i paisatgística. Avui us presentem el Camí Oliba, una ruta a peu que us permetrà descobrir el llegat de l'Abat Oliba, figura clau de la història catalana.

Què és el Camí Oliba?

El Camí Oliba és una ruta a peu de 123 km que uneix les localitats de Montserrat i Ripoll, passant per Vic. Aquest camí està pensat per ser recorregut en 5 etapes, i ofereix als visitants la possibilitat de descobrir el patrimoni cultural i històric deixat per l'Abat Oliba, una figura rellevant del segle XI que va fundar els monestirs de Montserrat, Ripoll i Cuixà.

Castell de Milany

Castell de Milany - Camí Oliba

Les etapes del Camí Oliba

El recorregut del Camí Oliba està dividit en les següents etapes:

Etapa 1: Montserrat - Manresa (25 km)

Etapa 2: Manresa - Vic (36 km)

Etapa 3: Vic - Sant Pere de Casserres (20 km)

Etapa 4: Sant Pere de Casserres - Sant Joan de les Abadesses (28 km)

Etapa 5: Sant Joan de les Abadesses - Ripoll (14 km)

Cada etapa ofereix diferents atractius culturals, històrics i naturals. A més, al llarg de la ruta, trobareu nombrosos serveis i allotjaments per descansar i gaudir de l'hospitalitat catalana.

El llegat d'Oliba

L'Abat Oliba és una figura clau de la història de Catalunya, no només pel seu paper en la fundació de monestirs i la promoció de l'art romànic, sinó també per la seva tasca com a polític i impulsor del procés de repoblació. Al llarg del Camí Oliba, podreu descobrir els monestirs, esglésies i altres construccions que formen part del llegat d'aquesta figura històrica.

Quan fer el camí d’Oliba

El Camí Oliba es pot fer en qualsevol època de l'any, tot i que és recomanable evitar els mesos més calorosos de l'estiu. És recomanable planificar les etapes amb antelació i reservar els allotjaments.

Com arribar a Montserrat i Ripoll

Per arribar a Montserrat, es pot agafar el tren des de Barcelona fins a Manresa i després agafar el Cremallera de Montserrat o l'Aeri de Montserrat. També es pot arribar amb cotxe fins al Monestir de Montserrat. Per arribar a Ripoll, es pot agafar el tren des de Barcelona fins a l'estació de Ripoll.

Descobreix més rutes a "Catalunya M'agrada"

 
Destaquem