4 rutes en BTT pel Montseny

Aquesta tardor descobreix el Parc Natural del Montseny a lloms de la teva bicicleta

El Parc Natural del Montseny ofereix un entorn natural que és ideal per escapar del molest soroll de la ciutat i envoltar-se d'abundant naturalesa i paisatges propis d'un conte de fades. És un destí ideal per practicar senderisme o fer rutes de muntanya en bicicleta.

Et proposem quatre rutes de BTT pel Montseny de diferents nivells de dificultat perquè triïs el que s'adequa més a les teves condicions físiques. T'atreveixes amb alguna?

Ruta fins a la Font del Frare, ideal per fer amb nens

Nivell principiant
Un passeig molt curt que es pot fer a peu o amb bicicleta. Tot i això, us animem a pujar a les vostres bicis i recórrer el paisatge tardorenc del Montseny a lloms del vostre seient.

La ruta és realment curta, amb una distància d'1 km, plana i circular. És fantàstica per iniciar als més petits de la casa en el món de les excursions en bicicleta. Un camí pla, senyalitzat i envoltat d'un paratge de somni. Què més es pot demanar?

El recorregut comença a la vall de Santa Fe, on trobareu una antiga casa d'estiu del segle XX que actualment s'utilitza com centre d'atenció. Des d'allà, heu de seguir les indicacions fins a la riera de Santa Fe i vorejar el riu fins a arribar a la font del Frare.

Ruta circular amb origen a Arbúcies

Nivell fàcil
Un recorregut ideal per principiants que volen millorar la seva tècnica i progressar en la pràctica amb la seva "Mountain Bike". La ruta és circular, per la qual cosa el seu punt de partida, el poble d'Arbúcies, és el mateix que el destí final.

El camí és bastant moderat respecte al terreny, ja que la pista és bastant ampla i llisa, excepte en algun tram puntual que presenta desnivells importants. Amb tot i això, la zona més exigent és l'ascens al pic més elevat de tot el massís del Montseny, el Turó de l'Home. Aquest tram està indicat per a experts, de manera que es pot evadir pel camí en direcció a Sant Marçal, de retorn a Arbúcies.

Recorregut circular des del Refugi del Montseny

Nivell intermedi
Un passeig amb bicicleta de dificultat mitjana. La ruta, majoritàriament, està pavimentada, malgrat que hi ha trams de terreny i muntanya. És un recorregut circular que passa pel Mas de Sant Hilari, situat a la serra que li dona el mateix nom. En el seu cim trobareu un assentament arqueològic antic on hi destaca l'Ermita de Sant Hilari. El camí té una distància d'uns 17 km aproximadament. Itinerari del Pla de la Calma

Nivell difícil
La nostra proposta de recorregut de nivell difícil és el que creua la plana de la Calma a través de pistes amples i el qual corona l'altiplà batejat amb el mateix nom. Té una distància de 35 km i una durada aproximada de gairebé 2 hores. El punt d'origen és Aiguafreda, i fins a coronar l'altiplà hi ha una pujada constant de 17 km. Així i tot, l'ascens no és el més complicat d'aquest camí. La baixada és molt directa i té algun tram complicat que requereix mà experta amb el maneig de la bicicleta. Però, les vistes des de l'alt del Pla de la Calma mereixen l'esforç.

T'hem convençut per fer alguna ruta en BTT pels preciosos paisatges del Montseny? La tardor és, a més a més, una època meravellosa per endinsar-se en els seus boscos i admirar el paisatge cobert de fulles vermelles i grogues.
 
 
Destaquem