Un dels paratges més singulars del Delta de l'Ebre que t'enamorarà

La Platja del Fangar, la que s'endinsa en el mar

Catalunya compta amb moltíssimes platges amb una bellesa sense igual. Però si voleu descobrir algun dels secrets més ben guardats de la costa catalana heu d'acostar-vos al Delta de l'Ebre, on trobareu la preciosa platja del Fangar amb el seu inconfusible far.

La platja del Fangar és una extensa llengua de sorra al Delta de l'Ebre, pertanyent al municipi de Deltebre, que es troba a la Punta del Fangar, la península que s'endinsa a la mar al nord de la desembocadura de l'Ebre.

 

La península té uns 6 km de llargada i 3 km d'amplada màxima. Al seu extrem, la Punta del Fangar, s'hi troba el far que porta el mateix nom, i que s'erigeix entre les dunes. Cal accedir-hi a peu, i algunes parts d'aquest paratge tenen el pas restringit. No hi ha serveis, i cal protegir-se del sol, ja que no hi ha ombres en tot el recorregut.

La platja del Fangar, al Delta de l'Ebre

La platja del Fangar, al Delta de l'Ebre

 

Una llengua de sorra que es va estrenyent i corbant a mesura que s'allarga la península del Fangar, tancant una gran quantitat d'aigua salada que forma un mar interior conegut com el Port del Fangar.

Es tracta d'una platja d'aspecte semidesèrtic i verge, constituint un dels paratges més singulars del Delta de l'Ebre. En aquesta zona, juntament amb la platja de la Marquesa, es localitza el sistema de dunes més extens i complex de tot el delta. L'espai ocupa més de 1.000 ha.

Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Destaquem