El dissabte, 28 de setembre, torna a Igualada la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades (JGPO), organitzada pel Col·lectiu Eixarcolant, que enguany arriba a la novena edició. Una oportunitat de descobrir les plantes silvestres comestibles i les varietats agrícoles tradicionals, i per a què serveixen, enguany, amb un programa de més de 120 activitats repartides en 17 grans blocs.
Jornada Plantes Oblidades
La 9a edició consta d'un cicle de vint-i-cinc xerrades tècniques i aplicades, de quinze activitats infantils, de tres sessions de quatre píndoles etnobotàniques concentrades en un curs d'una hora i mitja, de quatre tipus de tasts, de divuit tallers per a adults, d'una fira de productes silvestres i varietats tradicionals oblidades amb una norantena d'expositors i projectes, de set sortides etnobotàniques, d'un espai on persones amb diferents coneixements etnobotànics els transmetran d'una manera molt propera, de deu tallers familiars, d'un dinar silvestre, de set actuacions artístico-musicals, d'un escenari infantil amb 11 actuacions, de diferents exposicions, d'un programa de ràdio en directe que parlarà del món rural, plantes oblidades i sistemes agroalimentaris. Cal destacar també la incorporació al programa d'enguany de diferents activitats inclusives.
Consulta el programa d'activitats.
El conjunt d'activitats es desenvoluparan al llarg de tot el dissabte 28 de setembre des de les 10:00 i fins a les 20:00 h al pati de les Escolàpies, al Teatre de l'Ateneu, a la Pista de l'Ateneu, a l'Espai Cívic Centre i a les places i carrers adjacents de la ciutat d'Igualada.
Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades FOTO Infoanoia
Molt més que una Jornada
Paral·lelament, es podrà gaudir de la 2a Mostra itinerant de Cinema Etnobotànic i Agroecològic, amb projeccions ja en marxa, i que s'allargaran almenys fins al novembre arreu del territori de parla catalana.
L'altra gran novetat d'enguany, és la 1a edició del Cicle de Teatre, on els dies previs a la jornada s'oferiran diferents representacions d'obres pel públic general i també per a les escoles de la comarca de l'Anoia.
La JGPO dona veu als coneixements tradicionals de la vegetació i demostra que en aquest patrimoni col·lectiu s'hi troben les bases per avançar vers una agricultura més sostenible, una alimentació de qualitat, i un entorn rural dinàmic que contribueixi a la preservació dels valors naturals i culturals.
Trobareu informació addicional a la pàgina web de l'esdeveniment, on també es poden realitzar les inscripcions per aquelles activitats que ho requereixin. Alhora, podeu consultar el perfil obert a les xarxes socials amb el nom d'Eixarcolant.