Reviu més de 100 anys d'història amb el Tren del Ciment

El ferrocarril turístic de l'Alt Llobregat estarà operatiu fins al diumenge 6 de novembre

Des del passat 9 d'abril ja es pot fer un viatge en el temps recorrent més de cent anys d'història amb el Tren del Ciment. Situat en un entorn natural excepcional com és la comarca del Berguedà, a les portes del Parc Natural del Cadí – Moixeró, és considerat un dels trens turístics més representatius de la història ferroviària de Catalunya.

Realitza la ruta que en el passat unia la fàbrica de ciment Asland a Castellar de n'Hug amb Guardiola de Berguedà, des d'on partia la línia del ferrocarril de via estreta cap a Berga i Manresa. Recorre un traçat de 3,5 quilòmetres en aproximadament 20 minuts amb una locomotora dièsel de quatre cotxes amb capacitat per a 25 viatgers cadascun.

El tren s'atura a quatre estacions: La Pobla de Lillet, La Pobla Centre, als Jardins Artigas i al Museu del Ciment i els visitants poden triar des de quina d'aquestes estacions iniciar el seu viatge.

Les novetats d'enguany

 

Gestionat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), aquesta és la divuitena temporada turística d'aquest tren, i està previst que circuli fins al diumenge 6 de novembre. Com a novetats de la temporada, destaca el nou aparcament de 75 places de vehicles i dues places d'autobús situat a l'estació de La Pobla de Lillet que per primera temporada podran fer servir les persones usuàries, accedint a l'estació de La Pobla de Lillet sense haver de travessar la carretera B-402, on hi havia l'antic espai d'aparcament.

En matèria de digitalització, la nova temporada arrenca amb dues actuacions principals. En primer lloc, el Tren del Ciment estrena espai al web Turistren.cat, portal integrador de l'oferta de trens i transports turístics de Ferrocarrils. Al nou web s'hi pot consultar informació d'interès sobre l'explotació turística i els atractius turístics del seu entorn així com comprar bitllets simples i combinats.

La segona novetat té a veure amb la connectivitat a Internet, ja que enguany s'ofereix per primera vegada a les persones usuàries el servei de connexió wifi de manera gratuïta als cotxes i estacions del Tren del Ciment.

Jardins Artigas

Jardins Artigas

Atractius turístics

A més de l'espectacular ruta que recorre el tren, i del mateix tren, la proposta comercial del Tren del Ciment està estretament lligada a dos dels més importants atractius turístics de l'Alt Berguedà: els Jardins Artigas dissenyats per Gaudí, i el Museu del Ciment, integrat a la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya.

Gràcies a la comercialització del bitllet combinat "L'experiència completa", els passatgers poden gaudir del viatge en el tren turístic i fer la visita a aquests dos equipaments que completen l'experiència d'un viatge històric.

Per acabar d'arrodonir l'oferta, també és possible visitar l'exposició "Trens Històrics", una mostra de material mòbil d'època utilitzat a la línia ferroviària de la vall del Llobregat, situada a l'antiga estació de ferrocarril de La Pobla de Lillet.

Més informació, horaris i venda de bitllet, a la pàgina web del Tren del Ciment.

 
Destaquem