Més de 250 concerts per al Festival Itinera 2024

La 4a edició del festival se celebra en homenatge a Marcel Marata, el seu creador i director

Més de 250 concerts i 100 propostes musicals conformen el Festival Itinera 2024 que se celebra de l'1 de juny al 30 d'octubre, i que s'inaugurarà amb actuacions de gòspel al Masroig amb Joe Pee & the Equilibrium, i a Tortellà i Maçanet de Cabrenys amb Joan Chamorro i Èlia Bastida.

Un Festival creat entre l'Associació de Micropobles de CatalunyaAktive, que aquest any arriba a la quarta edició, i que té per objectiu donar a conèixer els Micropobles i els seus encants, acompanyats de música de qualitat en petit format.

El Festival Itinera presenta la seva 4a edició en homenatge a Marcel Marata, el seu creador i director, i al seu compromís d'apropar la música als llocs on menys oportunitats tenen de poder accedir a ella. Així, la trobada musical, continua, un any més, amb la seva tasca de lluitar contra el despoblament dels entorns rurals donant a conèixer la identitat i mode de vida dels micropobles de Catalunya a través de la seva música.

Compromís amb la música i la cultura

En aquesta 4a edició, el Festival Itinera reafirma també el seu compromís amb la música i la cultura catalana, presentant una programació que abraça la diversitat de gèneres i estils musicals i, que al mateix temps, promou la riquesa cultural dels micropobles de Catalunya. Amb més de 250 concerts programats en micropobles i altres espais, i amb la participació de destacats artistes locals i internacionals, oferint més de 100 propostes musicals, el festival assegura una experiència cultural enriquidora per a tots els seus assistents.

Des dels seus inicis, el festival s'ha compromès amb el suport al talent local i la promoció de les llengües minoritàries mitjançant una variada oferta musical a la qual, enguany se sumarà també la música clàssica amb propostes del Conservatori del Liceu. Aleshores, dins del cartell del festival destaquen actuacions a micropobles com Peramola amb Soul Mountain, Freixinet amb Anna Tréa i Mollet de Perelada amb Johnny Bigstone & Sweet Marta.

Festival Itinera

Festival Itinera

A més, Itinera afegirà més de 10 nous artistes residents dels micropobles de Catalunya, seleccionats d'entre les més de 100 propostes d'artistes del territori, que van rebre arran de la convocatòria llançada en col·laboració amb la Fundació la Caixa.

Després de més de tres anys de recorregut, el Festival Itinera s'ha consolidat com un projecte de referència en el panorama cultural i social. Proporcionant una plataforma tant per als músics locals com internacionals per expressar-se i compartir la seva música en un ambient acollidor i inclusiu. Des del jazz fins al blues, passant pel soul, el gòspel i les músiques del món, el festival ofereix una experiència musical única i diversa per a tots els seus seguidors.

Més que concerts

A banda dels concerts, el Festival Itinera també inclourà una àmplia gamma d'activitats paral·leles, com tallers, exposicions i altres esdeveniments culturals, que complementaran l'experiència dels assistents i contribuiran a enriquir la vida cultural dels micropobles i les comarques catalanes.

La nova edició del festival començarà el pròxim 1 de juny amb les actuacions de gòspel al Masroig amb Joe Pee & the Equilibrium, i a Tortellà i Maçanet de Cabrenys amb Joan Chamorro i Èlia Bastida, finalitzant el seu recorregut el 31 d'octubre.

Tots els detalls, en aquest enllaç.

Més informació
 
Destaquem