Què llegiràs aquestes vacances?

Arriben els especials d'estiu als portals web de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona

Una cosa bona que ens proporcionen les vacances d'estiu (entre moltes altres), és el temps necessari per dedicar a la lectura d'una manera calmada i gaudint del gust de la lectura. I els portals web de la Xarxa de Biblioteques municipals de la Diputació de Barcelona ens ho posen molt fàcil.

La Biblioteca Virtual ofereix, un any més, diverses propostes per preparar les vacances i viure aquesta època de l'any amb plenitud a l'especial d'estiu de la Biblioteca Virtual i del portal infantil Gènius (XBM). Per a fer d'aquest estiu un estiu lector, la Xarxa de Biblioteques Municipals ofereix propostes plenes de llibres, còmics, pel·lícules i música perquè la ment pugui viatjar sense límits.

El Gènius inclou recomanacions pensades per als més petits, un recull de les activitats a les biblioteques, propostes de manualitats i jocs. Cal destacar enguany l'especial sobre els ODS, Objectius de desenvolupament Sostenible, adreçat especialment als més petits de la casa i on podran conèixer els 17 objectius que inclou l'Agenda 2030 de Nacions Unides per lluitar contra la pobresa, el canvi climàtic fins a l'educació, la salut, la igualtat de gènere, la pau o les ciutats sostenibles. Cada ODS inclou diferents metes (en total 169) que contribueixen al compliment de l'objectiu.

La Biblioteca virtual ofereix idees de tota mena sobre turisme, consells per cuidar-se mentre es pren el sol, propostes de festes majors, de festivals i de concerts, escapades per descobrir els parcs naturals de la província, receptes de cuina estiuenques, són alguns dels continguts que es recullen en l'especial d'estiu de la Biblioteca Virtual. També aquest any la Biblioteca virtual celebra el centenari del naixement de Charles M. Schulz i d'Stan Lee i inclou un especial per conèixer aquestes dues grans figures.

Les propostes arriben a platges i piscines FOTO Aj Teià

Les propostes arriben a platges i piscines FOTO Aj Teià

Propostes a l'aire lliure

Bibliopiscines, biblioplatges, biblioparcs o biblioterrasses... moltes biblioteques i bibliobusos porten els seus serveis a l'aire lliure perquè es pugui gaudir de la lectura i fer front a les altes temperatures.

Així, biblioteques i bibliobusos de la XBM apropen els seus serveis a les platges i piscines de la demarcació. Enguany es podrà disposar de tres biblioplatges, disset bibliopiscines i sis espais més habilitats per a la lectura a l'aire lliure (mercats, jardins, parcs i patis). Crear nous lectors i associar la lectura amb el temps de lleure són els principals objectius d'aquests serveis d'estiu.

Les biblioplatges i bibliopiscines ofereixen als banyistes materials per a tot tipus d'edats i interessos: novel·la curta, còmics, contes, revistes i diaris, un tipus de document que permet la lectura ràpida. També s'ofereixen activitats com ara tallers, xerrades i narracions de contes i, en alguns casos, també accés al servei Wi-Fi. Per utilitzar tota aquesta oferta, l'usuari només ha de presentar algun document que l'identifiqui.

Els dies i horaris de les bibliopiscines i biblioplatges varien segons el municipi. Consulteu-ne el detall en aquest document.

La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació compta amb 232 biblioteques i deu bibliobusos a la província de Barcelona. La XBM dona servei al 98% de la població del territori, amb un fons de més de 10 milions de documents i de 2,7 milions d'usuaris amb carnet.

 
Destaquem