Gaudir de la natura al Parc Nacional d'Aigüestortes

L'entorn de l'Estany de Sant Maurici ofereix múltiples rutes per passar la jornada a l'aire lliure

Després dels mesos de confinament, i ara que ja es permet la mobilitat, una molt bona opció és gaudir dels espais a l'aire lliure, envoltats de natura, i sempre respectant les mesures de seguretat per garantir la seguretat de tots.

Si sou dels que us apassiona la natura, no podeu deixar de visitar el Parc Nacional d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici. Uns espais naturals en la part central dels Pirineus, que s'estenen entre quatre comarques de la província de Lleida: l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i la Vall d'Aran.

L'accés al cor d'aquest parc sol fer-se per les entrades històriques situades en els pobles d'Espot (Pallars Sobirà) i Boí (Alta Ribagorça). Aquí, trobareu els centres d'acollida, informació, mitjà de transport i serveis bàsics, a més d'oferta turística diversa adaptada als nous temps marcats per la Covid-19.

Aquest parc acull infinitat d'ecosistemes, entre conreus, prats, boscos caducifolis, etc. Un espai protegit que ha conservat el bon estat de la seva fauna i flora. Amb més de 200 llacs i estanys, també rius, barrancs, cascades i molleres, i els seus cims, algun dels quals superen els 3.000 metres d'altura.

 

Tot plegat, sense oblidar que la zona també ofereix al visitant propostes de gran valor cultural. Des del conjunt monumental d'art romànic de la Vall de Boí, que va ser declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO; la gastronomia de la zona, amb plats típics com l'olla aranesa, la vianda pallaresa, o l'arròs amb conill; i festes ancestrals com "els falles".

Un lloc ideal per visitar durant tot l'any, atès que ofereixen activitats i itineraris adaptats a cada temporada, i que amb l'arribada del bon temps, brilla amb més força que mai. Un privilegiat racó català que deixa enlluernat a tots els seus visitants. Us ho perdreu?

 
Destaquem