Una dotzena de propostes per gaudir del cap de setmana

Sense sortir de Catalunya, el cap de setmana està ple d'activitats per gaudir del temps lliure

Arriba el segon cap de setmana del mes de febrer, i tot i el fred, a Catalunya, l'activitat no s'atura per poder gaudir del temps lliure fent allò que més ens agrada.

Tot seguit, destaquem una dotzena de les activitats previstes per als pròxims dies, però n'hi ha moltes més que podeu trobar a les diferents agendes municipals. No us ho perdeu!

Festes de Santa Eulàlia a Barcelona FOTO Ajuntament de Barcelona

Festes de Santa Eulàlia a Barcelona FOTO Ajuntament de Barcelona

Fires i festes

Aquest cap de setmana són múltiples les festes i fires que se celebren arreu de Catalunya. Destaquen, en primer lloc, les Festes de Santa Eulàlia a Barcelona, del 10 al 12 de febrer. Unes festes considerades les festes d'hivern de Barcelona, en honor a la copatrona de la ciutat, i en les quals es pot gaudir de desfilades de gegants, cercaviles, correfocs, sardanes i castellers, entre altres manifestacions de cultura popular tradicional.

Aquest cap de setmana també és el torn de la Festa dels Traginers a Balsareny, que se celebra del 9 al 12 de febrer. Una festa que homenatja i recorda la figura del Traginer i el seu entorn, la seva manera de fer i els seus costums, acompanyats de mostres folklòriques del nostre país. Una Festa Tradicional d'Interès Nacional, i Festa d'Interès Turístic que no us podeu perdre.

Festa de la Llum de Manresa FOTO Ajuntament de Manresa

Festa de la Llum de Manresa FOTO Ajuntament de Manresa

L'11 de febrer també arrenca la Festa de la Llum de Manresa, que s'estendrà fins al 5 de març. Distingida com a Tresor del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i Andorra, des de l'any 2009; i Patrimoni Festiu de Catalunya des de l'any 2015, la festa recorda el miracle que, segons la tradició, el 21 de febrer de 1345 va posar fi al conflicte entre la ciutat i el bisbe per la construcció de la Séquia.

I el diumenge, dia 12, arriba la Festa de l'Arròs a la Vila de Bagà, amb Fira de Productes Artesans i d'Alimentació, trobada de l'Associació de Col·leccionistes de Plaques de Cava de Bagà, cercavila de gegants, i molt més. El mateix dia, és el torn de la Fira del Fajol a Batet de la Serra (Olot), i també la Festa dels Tres Tombs de Santa Eulàlia de Ronçana.

La Garoinada FOTO Palafrugell Turisme

La Garoinada FOTO Palafrugell Turisme

Propostes gastronòmiques

La gastronomia està ben present en les programacions del cap de setmana a molts municipis. Per exemple, fins al 31 de març es pot gaudir de La Garoinada de Palafrugell. Mentrestant, aquest divendres, dia 10, arrenquen les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l'Ebre, que s'estendran fins al 12 de març. I també comencen les Jornades Gastronòmiques del Calçot a Mont-roig del Camp, que es podran gaudir fins al 26 de febrer.

Festa del Brut i la Bruta, la festa de la Llordera de Torà FOTO brutibruta.com

Festa del Brut i la Bruta, la festa de la Llordera de Torà FOTO brutibruta.com

Ja es respira Carnaval!

La celebració de Carnaval arrenca oficialment el 16 de febrer, coincidint amb el Dijous Gras. Però són molts els municipis que aquest segon cap de setmana de febrer ja estan de festa. Entre ells, destaca la Festa del Brut i la Bruta, la festa de la Llordera de Torà. Una celebració documentada, almenys, des de mitjans del segle XVIII i després de la seva desaparició per la Guerra Civil de 1936 i posterior Franquisme, es recuperà el 1990. Enguany se celebra els dies 10 i 11 de febrer.

D'alra banda,fins a l'11 de febrer s'està celebrant el Carnaval de Centelles, i del 10 al 12 és el torn del Carnaval a Canyelles, amb Ball de Mantons, Rua de Carrosses i Comparses, Carnaval Infantil i Concurs de Disfresses.

 
Destaquem