Descobreix l'origen de llegenda del nom dels Pirineus

Els Pirineus són un dels indrets de Catalunya que més llegendes amaga

Aquests dies tenim ganes de gaudir de la natura, i tot i que encara no és possible desplaçar-s'hi pel confinament que vivim, hi ha maneres d'acostar-s'hi sense sortir de casa. Una bona manera és descobrint les llegendes que amaguen els indrets naturals del nostre país.

És d'aquesta manera com avui viatgem fins als Pirineus, per conèixer la llegenda que els hi dona nom. I és que el nom dels Pirineus té un origen mitològic.

Diu la llegenda que la Pirene era una princesa famosa per la seva bellesa que vivia a la península Ibèrica. Tot i tenir molts pretendents, el seu cor estava reservat a Hèrcules, amb qui es veia d'amagat als boscos. El pare de Pirene, Túbal, els va descobrir i va desterrar a Hèrcules. Però Pirene seguia visitant els boscos amb l'esperança de trobar-se'l.

En una d'aquestes passejades Pirene va trobar-se amb Gerió, un horrible monstre amb tres caps que pretenia a la princesa. Pirene va escapar, però Gerió, per impedir la seva fugida va cremar els boscos. Els crits de dolor de Pirene van avisar a Hèrcules, que tot i que va poder arribar per a declarar-li amor etern no va poder impedir la mort de Pirene.

 

L'heroi, trencat de dolor per la mort de la seva estimada, va començar a construir-li muntanyes enormes de pedra per enterrar-la i així van néixer els Pirineus.

 
Destaquem