Coneix la història dels Bombers de la Generalitat amb una exposició

"Bombers 40 anys" repassa les quatre dècades d'increïble feina d'aquest col·lectiu

Vols veure el primer helicòpter utilitzat a Catalunya i l'Estat Espanyol en l'extinció d'incendis? I el camió d'extinció d'incendis Ford TT o la motobomba Montserrat, que va permetre per primera vegada bombejar amb un motor l'aigua per traslladar-la d'un lloc a un altre?

Tot això, i molt més, és el que pots trobar a l'exposició itinerant "Bombers 40 anys", que des del 26 de gener es pot visitar al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC).

L'exposició repassa les quatre dècades d'història de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments (DGPEIS) de la Generalitat de Catalunya, explicant-ne els orígens, l'evolució, el funcionament actual i els reptes de futur. Nou maniquins complementen el discurs historiogràfic: mostren els 4 uniformes d'intervenció que han tingut els Bombers de la Generalitat al llarg de la seva història, des del 1980, els dels grups operatius del Cos (GRAF, GRAE) i els d'altres unitats de la DGPEIS que donen suport a l'operativa dels Bombers (els Equips de Prevenció Activa Forestal, el personal tècnic operador de control o els auxiliars d'ofici forestal).

L'exposició ha estat comissariada pel Grup 14x40, integrat per personal de la DGPEIS que, a banda de la seva feina rutinària, dedica part del seu temps a la localització, restauració, conservació i divulgació del patrimoni històric dels Bombers de la Generalitat: vehicles, eines, documentació escrita, material fotogràfic i memòria oral de les persones que han format part del Cos de Bombers al llarg d'aquestes quatre dècades.

FONT: mnactec.cat

No ho dubtis més, i coneix ja els orígens, l'evolució, el funcionament actual i els reptes de futur dels Bombers de la Generalitat.

 
Destaquem