Els amants de la gastronomia tenen una cita a Roses

Del 21 al 30 de juny, Roses celebra una nova edició de la campanya gastronòmica del Suquet de Peix

Del 21 al 30 de juny, Roses celebra una nova edició de la campanya gastronòmica del Suquet de Peix, plat estrella de la gastronomia local. Un total de dotze restaurants rosincs oferiran menús que tindran el suquet com a plat principal, acompanyat amb una gran varietat d'entrants i postres, i maridats sempre amb vins de la DO Empordà.

Amb rap, calamars, gambes, escórpora, orada, turbot, llobarro, clavellada... el suquet de peix s'adapta als gustos i exigències de tots els paladars i els amants d'aquest tradicional plat de pescadors tenen l'oportunitat de comprovar-ho a Roses, podent escollir entre tretze propostes diferents al llarg dels deu dies que durarà la campanya.

La campanya del suquet ofereix així en cada nova edició una àmplia mostra de la versatilitat d'una recepta d'arrel tradicional que ha evolucionat al llarg dels anys i on cada xef posa el seu estil personal. Els restaurants que hi participen són: Avenida, Bitákora, Ca la Valeria, El Mirador de l'Almadrava, El Trull, Express 1961, Falconera, La Cala, l'Àncora, Risech, Roc Fort i Sumac.

La campanya gastronòmica dedicada al suquet de peix ha esdevingut ja un clàssic a Roses, que promociona i fa valdre la restauració local i els productes autòctons, com són el peix fresc de Roses i els vins de l'Empordà.

Celebració per Sant Pere

La campanya enguany retorna a les dates tradicionals al voltant de la festivitat de Sant Pere, patró dels pescadors. La festa començarà el vespre de divendres 28 de juny, amb la celebració de la tradicional revetlla de Sant Pere amb un ball animat per l'orquestra Montecarlo.

L'endemà, diada de Sant Pere, a l'esplanada davant de la plaça de Sant Pere, els pescadors oferiran un tast popular de suquet de peix, tal com s'havia fet anys enrere. A partir de les 10 hores hi haurà l'acte oficial amb les autoritats locals, una demostració de tirada de l'art i animació musical amb concert d'havaneres. A partir de les 12.30 hores se servirà el suquet de peix cuinat pels pescadors de Roses amb vi de la DO Empordà.

Tota la informació sobre els restaurants participants i els menús detallats es troba al portal web de Turisme de Roses, i també en els tríptics que es distribueixen a l'Oficina de Turisme i a diversos establiments de Roses.

 
Destaquem