Una alternativa a la platja: endinsar-se en una muntanya de sal!

La Muntanya de Sal de Cardona és un fenomen natural únic al món

Ara que és època de vacances, i que la calor és ben present, una bona opció escollida per molts és anar a la platja. Però cal tenir present que hi ha múltiples opcions per gaudir del període estival a Catalunya, amb propostes per a tots els gustos i per a tota la família.

Una d'aquestes opcions és endinsar-se a la Muntanya de Sal de Cardona, un espai únic al món que segueix creixent dia a dia, i que forma un turó al peu de la serra de les Garrigues i a la dreta del Cardener, al sud del nucli urbà de Cardona.

És una meravella natural que amaga en el seu interior una antiga explotació minera, el recinte Mina Nieves, que fou una de les explotacions de sals potàssiques més importants d'Europa fins a l'any 1990. Aquest espai ofereix la possibilitat de conèixer els afloraments salins de Cardona i el singular patrimoni natural i cultural que fan d'aquest indret un lloc únic en el món.

A més, és una visita ideal per anar tota la família. Amb uns vehicles especials, el visitant és conduït fins a la Vall Salina, descendint un desnivell de 86 metres, on es pot admirar la Muntanya de Sal. Des d'aquest punt, amb casc miner, es pot entrar a l'interior de la muntanya, recorrent uns 500 metres de galeries plens d'espectaculars estalactites i estalagmites, així com de diferents vetes de sals: sòdiques, potàssiques i magnèsiques.

 

Així, des del passat 27 de juny es pot tornar a gaudir de les visites a aquest espai, tant les guiades com les lliures, adoptant totes les mesures de seguretat per garantir una visita confortable i segura. No dubteu en descobrir-ho!
 

 
Destaquem