9 activitats per gaudir del cap de setmana a Catalunya

Gastronomia, tradició, fotografia, i molt més per als pròxims dies

Arriba un nou cap de setmana, i les activitats no s'aturen arreu de Catalunya per gaudir del temps lliure. Propostes per a tots els gustos i edats que omplen l'agenda de l'últim cap de setmana de febrer.

 

Entre les diferents propostes, des d'aquest dijous, 21 de febrer, i fins al diumenge, se celebra Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya, a Lleida. Una mostra no competitiva que es dirigeix a aquells artistes que usen l'animació com a instrument per a la seva expressió personal. A més, aquest divendres, dia 22, arrenca el Festival Fineart Igualada. Un esdeveniment de fotografia que compta amb les obres de fotògrafs de tot l'estat espanyol. Les exposicions es reparteixen per diverses sales de mostres fotogràfiques efímeres, fins a mitjans de març.

 

En l'àmbit de les propostes tradicionals, els dies 22 i 23 de febrer se celebra la Festa del Brut i la Bruta, la festa de la Llordera de Torà, amb els gegants com a protagonistes. I de divendres a diumenge, arriba la Festa dels Traginers a Balsareny, una de les festes tradicionals de Catalunya, tant pel tipisme que l'envolta com pel caràcter popular de tots els actes que se celebren amb motiu d'aquesta, que té els seus orígens en la celebració de Sant Antoni Abat.

 

Festa dels Traginers | Cedida

Festa dels Traginers | Cedida

 

Els mateixos dies se celebra a Olot Olotx2. Una iniciativa, que arriba a la setena edició, per promoure i donar a conèixer el territori com a destí turístic concentrant en un cap de setmana les activitats que es poden dur a terme durant tot l'any. Es podran reservar, com cada any, estades, àpats i activitats. I també la Fira de l'Aixada a Manresa, una fira que ens vol transportar al s. XIV de la nostra ciutat per redescobrir els espais i els personatges del moment.

 

 

Fins a finals de març està tenint lloc Eulaliana, el cicle de música clàssica a Santa Eulàlia de Ronçana, que per vuitè any reivindica el paper femení en la música clàssica coincidint amb el Dia Internacional de les Dones.

 

les galeres son les protagonistes a les terres de lebre aquests dies 5c5ac92e3e819

Les galeres són les protagonistes a les Terres de l'Ebre aquests dies | Cedida

Durant aquests dies continuen les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l'Ebre, que s'estendran fins a principis de març. Quatre municipis mariners s'uneixen per oferir exquisits menús gastronòmics als seus restaurants, tenint com a protagonista la galera, producte local i de qualitat típic de la mar de l'Ebre.

 

 

També des del dia 15 de febrer s'està celebrant la Festa de la Llum de Manresa, que s'estendrà fins a finals de març. Una festa amb la qual es recorda el miracle que, segons la tradició, el 21 de febrer de 1345 va posar fi al conflicte entre la ciutat i el bisbe per la construcció de la Séquia.

 
Destaquem