8 activitats per gaudir del cap de setmana

Les propostes arriben a tots els racons de Catalunya durant els pròxims dies

Arriba un nou cap de setmana, abans de Sant Josep, amb diferents propostes per a tots els gustos i edats arreu de Catalunya. En destaquem algunes.

Aquest cap de setmana, del 15 al 17 de març, se celebra el Barcelona Beer Festival, a La Farga de l'Hospitalet. Un festival que funciona amb got i moneda propis que es podran adquirir als punts de venda. Hi ha una gran barra de més de 100 tiradors a on aniran rotant les més de 450 cerveses presents. També trobareu una sèrie d'estands que corresponen a col·laboracions amb altres festivals internacionals.

També aquest cap de setmana, Fem Bullir l'Olla, el Mercat de l'Olla i la Caldera i Mercat d'Artesans a Caldes de Montbui. Un mercat que va néixer fa nou anys sota el lema "Fem bullir l'olla" amb l'objectiu de singularitzar i fer valdre els productes de proximitat i de qualitat i els productes típics calderins, cuinats amb aigua termal.

I els mateixos dies, a Olot, Fira de l'Embotit, amb demostracions de cuina a càrrec del col·lectiu Cuina Volcànica que enguany celebra els seus 25 anys, tastos i maridatges de formatges i embotits, el 10è concurs d'embotits casolans, la demostració d'especejament del porc, tallers d'elaboració de botifarres per als més petits, entre d'altres.

 

Fira de l'embotit a Olot

Fira de l'embotit a Olot


Mentrestant, també se celebrarà Lleida Expo Tren, el Saló del Lleure Ferroviari. La fira comprèn els vessants cultural, lúdic i comercial d'aquest hobby, i està dirigida principalment a persones ja familiaritzades amb aquest entorn, i també al públic en general. I un altre dels clàssics d'aquestes dates, el Ral·li internacional de cotxes d'època Barcelona-Sitges. Un espectacle únic no tan sols pel seu caràcter competitiu sinó també per l'espectacularitat dels cotxes participants.

D'altra banda, fins al 17 de març s'està celebrant el Festival Fineart Igualada, un esdeveniment de fotografia que compta amb les obres de fotògrafs de tot l'estat espanyol. I també, fins a finals de març, està tenint lloc Eulaliana, el cicle de música clàssica a Santa Eulàlia de Ronçana, que per vuitè any reivindica el paper femení en la música clàssica coincidint amb el Dia Internacional de les Dones.

Tampoc us podeu perdre les representacions de La Passió d'Olesa de Montserrat, que s'estendran fins al mes de maig. Una representació que enfonsa les seves arrels fins a l'any 1538, com a mínim, però que es posa en escena a través d'un llenguatge teatral contemporani amb grans dosis d'espectacularitat.

No hi falten les propostes gastronòmiques, per als amants de la cuina, amb diferents jornades que tenen els menjars tradicionals i pròpies de cada zona com a protagonistes. També hi ha municipis que encara celebren Carnaval, i altres celebracions que no podeu deixar de consultar a les diferents agendes dels municipis de Catalunya!

 
Destaquem