Fins a 7 exposicions per conèixer el patrimoni del territori

L'època estival és un moment ideal per conèixer i visitar aquestes mostres impulsades per la Diputació de Barcelona

El període estival és un bon moment per aprofitar i fer cultura alhora que descobrim grans tresors que tenim ben a prop de casa. Entre les múltiples alternatives, l'agost pot ser un bon moment per visitar els museus que tenim prop de casa, i més encara amb les altes temperatures que s'estan registrant a Catalunya.

Amb aquest objectiu, durant aquests dies es pot gaudir de fins a 7 exposicions itinerants de la Diputació de Barcelona en museus de la Xarxa de Museus Locals. 7 exposicions que aborden diferents gèneres i temàtiques, i que posen a l'abast de tots els públics el patrimoni del territori. Descobrim les propostes!

"Estiueig de proximitat, 1850-1950"

El Museu d'Arenys de Mar acull fins al 31 d'octubre una mostra que reflexiona sobre l'origen de l'estiueig i com va influir en el paisatge dels municipis propers a la ciutat de Barcelona. A través d'objectes, obres d'art i amb el complement de dos audiovisuals, l'exposició relata com era la vida dels primers estiuejants i els seus habitatges i el llegat d'aquesta pràctica en les poblacions acollidores.

El Modernisme i les flors. Vidriera

El Modernisme i les flors. Vidriera

"El Modernisme i les flors. De la natura a l'arquitectura"

Prop de 20 mil persones han vist aquesta mostra que ara s'acomiada al Museu de Granollers. L'exposició se centra en el paper de la natura com a font d'inspiració de l'arquitectura modernista, la qual va reproduir el món vegetal amb les arts decoratives. A través d'obres, objectes i materials procedents de diversos museus, la mostra treu a la llum el diàleg que el Modernisme va establir amb el món vegetal i la seva presència en elements arquitectònics de molts municipis del país.

"Caput aut navis. A cara o creu"

Un repàs per diferents jocs que ens acompanyen des de l'època dels ibers, tot posant de relleu la importància social del joc més enllà de la infantesa. Caput aut navis -en català "a cara o creu"- era el nom llatí d'un dels jocs més populars en l'antiguitat i que ha perviscut fins als nostres dies amb molts d'altres que s'exposen al Centre d'Interpretació El Camp de les Lloses de Tona fins al 29 d'agost.

"L'home nu. Tot despullant els arquetips de la masculinitat"

El Museu de Caldes de Montbui Thermalia acull una mostra que recorre la presència del nu masculí en les col·leccions dels museus locals. Una mostra sobre identitats on obres històriques d'artistes com Fortuny, Picasso, Dalí, Smit o Togores dialoguen amb creacions contemporànies.

"De París a Nova York. Gravats de la Col·lecció Gelonch Viladegut"

Una mostra de gravats que ha girat per diversos museus locals de la província de Barcelona, i que ara s'acomiada a la capital catalana amb la seva estada al Palau Güell fins al 26 de setembre. Amb una quarantena d'obres de destacats artistes nacionals i internacionals, l'exposició ha estat vista per més de nou mil persones en vuit municipis.

Exposició Visca la República!

Exposició Visca la República!

"Visca la República! 90 anys"

Concebuda amb motiu del noranta aniversari de la proclamació de la Segona República en aquesta exposició compartida hi participen diferents museus de la Xarxa de Museus Locals aportant diferents elements per a la recuperació de la memòria històrica. Actualment es pot visitar al Museu de l'Hospitalet, el Museu del Ter, les Termes romanes de Sant Boi, La Rajoleta dels Museus d'Esplugues i el Museu de Moià.

"Tots som monestir. Coincidències insòlites"

El Museu Municipal de Montcada mostra el domini territorial que va exercir el Monestir de Sant Cugat amb aquesta instal·lació del projecte "Coincidències insòlites". Una iniciativa que posa en diàleg peces o esdeveniments que vinculen diversos museus de la Xarxa de Museus Locals. En aquest cas és mostra el llegat que es conserva en els fons dels museus dels municipis fins on s'estenien les possessions del monestir i que avui corresponen a Sant Cugat, Cerdanyola, Montcada i Ripollet.

 
Destaquem