5 activitats per aprendre jugants a l'aire lliure amb els infants

Hi ha moltes activitats per fer a l'aire lliure si passem uns dies de vacances a casa

És estiu, i moltes persones opten per fer les vacances fora de casa a Catalunya. Però sempre hi ha alguns dies que passem a casa. I si tenim infants, cal buscar maneres d'omplir d'activitats les hores a casa. Si sou dels afortunats que teniu terrassa a casa, no podeu deixar de gaudir dels beneficis de jugar a l'aire lliure amb els infants.

A més, jugar en família aporta molts beneficis, com ara enforteix els llaços familiars, s'aprenen a respectar les regles, es crea un espai de comunicació, i s'aprenen o potencien habilitats, entre altres.

Avui us proposem 5 activitats per fer amb els infants a l'aire lliure:

Jugar a trepitjar globus

Si volem que els infants es moguin, aquesta és una opció ben divertida amb la qual podeu jugar també els adults. Únicament necessiteu globus i corda. Així, a cada participant, li lligueu un globus al turmell amb una corda que no sigui massa llarga. A partir d'aquí, els participants han d'explotar, amb trepitjades, els globus de la resta de participants. Guanyarà l'últim que tingui el globus sencer!

Carrera de sacs

Un altre joc en família a l'aire lliure que es pot fer a la terrassa de casa és la tradicional carrera de sacs. Necessiteu bosses d'escombraries grans, i marcar dues línies a terra a una certa distància. Un dels participants (que no competeixi), donarà el tret de sortida, i guanya qui primer arribi a l'altra línia saltant dins de la bossa.

Fer ioga al jardí.

Mantenir-se actiu i fer exercici és fonamental per passar millor el confinament. Són moltes les persones que aquests dies han començat a fer exercici en família a casa seva. Una proposta és practicar ioga al jardí, ens relaxarà i, alhora, treballarem l'elasticitat muscular.

Fer collarets amb objectes naturals.

Segur que a la terrassa (o al balcó), teniu algunes plantes. Ara que és època de flors, podeu aprofitar les seves flors, i també fulles, per assecar-les i fer collarets. Mentre els prepareu, podeu ensenyar als infants més informació sobre aquelles plantes, alhora que passeu una estona entretinguda.

Construir un rellotge solar.

Mesurar el temps pot ser ben divertit si els ensenyem als infants com ho feien els egipcis fa una pila d'anys. Així, podem construir un rellotge de sol al jardí, clavant un clau sobre la vertical del sòl, i amb la projecció de la seva ombra, podem ensenyar als més petits a saber quina hora és.

 
Destaquem