4 gorgues que no podeu deixar de visitar aquest estiu

Espais d'aigua dolça on refrescar-se durant les vacances

Hi ha qui prefereix l'aigua dolça a la salada, i a Catalunya hi ha múltiples opcions per refrescar-se sense haver d'anar a la platja. Així, per als amants de l'aigua freda i l'ombra natural dels arbres, avui fem 4 propostes que no us deixaran indiferents.

Gorgues de Sadernes

Gorgues de Sadernes

Gorgues de Sadernes (Alta Garrotxa)

A aquest paratge natural de l'Alta Garrotxa s'hi accedeix des de Sales de Llierca, Sant Aniol d'Aguja o Montagut, seguint els indicadors de rutes. Un paratge que ofereix aigües cristal·lines, a més d'un entorn on gaudir de la natura del patrimoni romànic de la zona.

 

La Foradada de Cantonigrós

La Foradada de Cantonigrós

Salt de la Foradada (Osona)

La roca Foradada, enmig de la riera de les Gorgues, a Osona, és un indret que captiva grans i petits. Es tracta d'un gorg vorejat de roca, al qual s'accedeix després d'una bonica excursió des del municipi de Cantonigròs. Una excursió ideal per fer amb nens i nenes, amb un recorregut de poc més de mitja hora d'anada i de tornada.

Basses del Borró

Basses del Borró

 

Basses del Borró (Sales)

Les quatre basses que ofereix el riu Borró aflorant a la superfície són un indret fantàstic on passar les calorades d'estiu de l'Alta Garrotxa. Per arribar a les més baixes, s'hi accedeix des del municipi de Sales, seguint les indicacions per la carretera. Per a la resta, ja cal planificar l'excursió.

Salts de Cabrera d’Anoia

Salts de Cabrera d’Anoia

Salts de Cabrera d'Anoia (Anoia)

La ruta recorre l'entorn de les Valls de l'Anoia, un territori que ha estat catalogat com a Espai d'Interès Natural. Envoltats de bosc, els torrents que van a desembocar al riu Anoia hi formen salts d'aigua de gran bellesa. A través de la ruta podreu descobrir els valors naturals dels engorjats, els boscos i els espais agrícoles que configuren el paisatge de les Valls de l'Anoia.

 

 
Destaquem