15 propostes per rebre el mes de febrer

El primer cap de setmana de febrer arriba farcit de propostes arreu de Catalunya

Ja ha arribat el mes de febrer, i amb ell, l'activitat es multiplica arreu de Catalunya. Un mes en què celebrem la Candelera, El Carnaval, i donem la benvinguda a la Quaresma, entre altres.

Aquest primer cap de setmana del segon mes de l'any arriba farcit de propostes per a tots els gustos. Tot seguit, en destaquem una quinzena. Però n'hi ha moltes més que podeu consultar a les diferents agendes municipals i comarcals. Ja sabeu què fareu?

Fira de la Candelera a Molins de Rei FOTO Viu Molins de Rei

Fira de la Candelera a Molins de Rei FOTO Viu Molins de Rei

Festes tradicionals

La tradició està ben present arreu de Catalunya aquest primer cap de setmana de febrer. Per exemple, fins al 4 de febrer, encara es pot gaudir d'Els Pastorets del Vendrell al Teatre Municipal Àngel Guimerà.

D'altra banda, de l'1 al 4 de febrer, no us podeu perdre la Festa dels Traginers a Balsareny, que se celebra el diumenge abans de Carnaval i és considerada com una de les festes tradicionals de Catalunya, tant pel tipisme que l'envolta com pel caràcter popular de tots els actes que se celebren. Entre elles, la desfilada de cavalleries, la benedicció dels animals, ballades populars, curses de cavalls, i molt més.

També continuen les celebracions de Sant Antoni amb la Festa de Sant Antoni Abat a Olesa de Montserrat, els dies 3 i 4 de febrer, amb activitats com correfoc, foguerons, mercat medieval, o els tradicionals Tres Tombs.

I tenint en compte que divendres, dia 2, és la Candelera, no ens podem oblidar d'una de les fires més emblemàtiques de Catalunya, la Fira de la Candelera a Molins de Rei, declarada com a festa tradicional d'interès nacional, i que se celebra del 2 al 4 de febrer en la seva 173a edició.

Però hi ha més fires al voltant d'aquesta celebració, com La Candelera a la Pobla de Claramunt, el diumenge.

Carnaval a Solsona FOTO Solsona Turisme

Carnaval a Solsona FOTO Solsona Turisme

Ja es respira Carnaval!

Tot i que Dijous Gras, o Dijous Llarder, és el 8 de febrer, aquest primer cap de setmana de febrer ja són molts els municipis que celebren el Carnaval amb l'arribada del Rei Carnestoltes. Entre altres, el 25 de gener arrencava el Carnaval a Agramunt, amb activitats que s'estendran fins a l'11 de febrer.

També és Carnaval a Centelles o a Canyelles. I el dia 2 arrenca el Carnaval a Solsona, la festa més popular de la ciutat i una de les celebracions de les festes del carnaval que gaudeix de més personalitat, caràcter i tradició del país, i el Carnaval de Tarragona, entre altres.

Marxa Beret Val d'Aran FOTO Conselh Generau d'Aran

Marxa Beret Val d'Aran FOTO Conselh Generau d'Aran

Més propostes

Els amants de la gastronomia tenen una cita que no es poden perdre aquests dies a les comarques gironines. Parlem de La Garoinada de Palafrugell, que arrencava el 19 de gener, i s'estendrà fins al 24 de març. Una les campanyes gastronòmiques de les comarques gironines més conegudes i de major tradició.

També hi ha propostes vinculades al món de l'esport, com ara la Marxa Beret Val d'Aran, del 2 al 4 de febrer. Una de les proves d'esquí nòrdic més consolidades que es realitzen al territori nacional i cada any compta amb prop de 1.000 participants de tota Europa.

Dissabte, dia 3, es pot participar de l'Excursió: Paisatges de l'oli d'Olesa de Montserrat. Una excursió comentada per conèixer el paisatge agrari d'Olesa, el cultiu de l'olivera i promoure l'activitat física.

Trial Indoor a Barcelona FOTO Trial Indoor Barcelona

Trial Indoor a Barcelona FOTO Trial Indoor Barcelona

Ja diumenge, dia 4, és el torn de la Run4Cancer, mou-te pel càncer. Una cursa solidària, que se celebra a 13 municipis catalans, organitzada amb l'objectiu de recaptar fons pels malalts de càncer i els seus familiars.

I acabem amb les propostes d'aquest cap de setmana assenyalant que diumenge, dia 4, se celebra el Trial Indoor a Barcelona. És la prova del Campionat del Món més veterana, la de més capacitat i la que compta amb un major nombre de zones, que la converteix en la més difícil i espectacular.

 
Destaquem