15 propostes per al primer cap de setmana de novembre

Fires, mercats, gastronomia i molt més per rebre el penúltim mes de l'any

Arriba el primer cap de setmana del mes de novembre, i tot i tenir menys hores de llum solar al vespre, i esperar que comencin a baixar les temperatures, a Catalunya l'activitat no s'atura. Com cada cap de setmana, hi ha previstes activitats per a tots els gustos i edats.

Tot seguit, en destaquem unes quantes, però no deixeu de consultar les agendes web municipals per trobar-ne moltes més!

Festa de la Ratafia de l'Anoia

Festa de la Ratafia de l'Anoia

Propostes gastronòmiques

La gastronomia segueix ben present arreu de Catalunya amb diferents propostes per al primer cap de setmana de novembre. Així, fins al 15 de novembres se celebra el Calamarenys, les Jornades Gastronòmiques del Calamar d'Arenys de Mar, i fins a l'11 de desembre s'estan celebrant les Jornades Gastronòmiques Es Niu a Palafrugell.

D'altra banda, fins al 27 d'aquest més s'està portant a terme la iniciativa A la tardor, Platillos! Ruta Gastronòmica a l'Hospitalet de Llobregat, i del 4 al 13 de novembre se celebra la Setmana del Vi Català, la festa anual dels vins catalans, amb tot un conjunt d'activitats per tot el territori català amb l'objectiu d'oferir un tast de la immensa varietat i riquesa del sector.

Dissabte, dia 5, la cita és a Igualada, on se celebra la Festa de la Ratafia de l'Anoia. I també dia 5 arrenca la Mostra gastronòmica de les Garrigues, que s'estendrà fins al 18 de desembre.

Fira de Tardor al Montseny i Festa del Flabiol a Arbúcies

Fira de Tardor al Montseny i Festa del Flabiol a Arbúcies

Fires i mercats

De fires, sempre en trobem per a tots els gustos i preferències. I aquest cap de setmana no és una excepció. Del 4 al 7 de novembre se celebra la Fira Agropecuària de Vila-rodona, una mostra multisectorial, documentada des del segle XV, amb propostes comercials i econòmiques per tots els gustos.

Mentrestant, els dies 5 i 6 de novembre és el torn de la Fira de Tardor al Montseny i Festa del Flabiol a Arbúcies. Una oportunitat per viure la gastronomia, el patrimoni, la natura, la música, els bolets, les castanyes i l'artesania.

Diumenge, dia 6, hi ha diferents propostes. Entre elles, arriba la 14a edició de la Fira d'en Rocaguinarda a Olost, omplint el poble amb personatges del s. XVII. També és el torn de la Fira de la Tardor de les Masies de Voltregà, amb propostes d'artesania i alimentació, amb bon ambient, música i food trucks, i la Fira del Mil·lenari a Sant Cebrià de Vallalta, amb un gran mercat medieval, espectacles de carrer, i molt més.

Marxa de Tardor del Baix Set a Montoliu de Lleida i Sudanell

Marxa de Tardor del Baix Set a Montoliu de Lleida i Sudanell

Més propostes

I aquest cap de setmana no ens oblidem de la cultura i l'esport. Entre moltes altres propostes, diumenge se celebra la Marxa de Tardor del Baix Set a Montoliu de Lleida i Sudanell.

Culturalment, es pot continuar gaudint de les propostes del Temporada Alta, Festival de Tardor de Catalunya a Girona i Salt, i també del Concurs de Teatre Amateur Vila de Piera. I no us perdeu el JazzTardor, Festival de Jazz de Lleida.

Bon cap de setmana!

 
Destaquem