15 propostes per al primer cap de setmana de març

Catalunya s'omple d'activitats ben diverses amb l'arribada del mes de la primavera

Arriba el mes de març, el mes en el qual comença la primavera, i arreu de Catalunya ja es comença a respirar les ganes de gaudir de l'aire lliure i del bon temps. I les activitats que es programen van en aquesta direcció. Sortides per gaudir de la floració, fires gastronòmiques, propostes culturals per a tots els gustos...

Tot seguit, destaquem una quinzena de propostes per gaudir del cap de setmana, però n'hi ha moltíssimes més que podeu trobar a les diferents agendes municipals. No us perdeu res!

Festival Fineart Igualada FOTO Núvol

Festival Fineart Igualada FOTO Núvol

Propostes culturals

Comencem el mes de març amb diferents propostes culturals. Entres elles, s'està celebrant el Festival dels Amateurs, Mostra de Teatre de les Franqueses del Vallès, que enguany arriba a la 17a edició. També es pot gaudir del Festival Fineart Igualada, un esdeveniment de fotografia que compta amb les obres de fotògrafs de tot l'estat espanyol.

I durant el cap de setmana és el torn de La Inesperada, Festival de Cine a Barcelona, un festival de cinema focalitzat en la no ficció. Per als amants del circ, la proposta és el Festival Internacional del Circ de Girona, i diumenge, dia 5, encara hi ha una celebració de Sant Antoni, amb els Tres Tombs de les Franqueses del Vallès.

Fira de la Botifarra de La Garriga

Fira de la Botifarra de La Garriga

Fires i festes

Com cada cap de setmana, hi ha fires i festes, així com mercats, per a tots els gustos. Fins al diumenge, dia 5, encara es pot gaudir de la Festa de la Llum de Manresa. Dia 5, a més, és el torn de la Fira de Serrateix, amb productes agrícoles, artesans i de proximitat, i visites guiades al Monestir.

Si us agraden les fires gastronòmiques, els dies 4 i 5 teniu una cita amb la Fira de la Botifarra de La Garriga, amb expositors, tastos, rutes, activitats infantils..., així com la Fira del Trumfo i la Tòfona a Solsona, amb activitats gastronòmiques i lúdiques, i un ampli programa d'actes per a tots els gustos i edats, sense oblidar la Festa del Vi de Solsona.

I seguint amb la gastronomia, diumenge se celebra la Xatonada popular del Vendrell, sense oblidar que encara podeu gaudir de La Garoinada de Palafrugell, fins al 31 de març, i les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l'Ebre, fins al dia 12.

El color de la floració FOTO Comarques de Ponent

El color de la floració FOTO Comarques de Ponent

Més propostes

Amb l'arribada del mes de març, la proximitat de la primavera ens dona l'oportunitat de gaudir d'experiències úniques recorrent el territori. Per exemple, no podeu deixar de fer la Ruta de la floració a l'Aiguabarreig. La Floració a Escarp!, i fins al dia 18, gaudir de la proposta El color de la floració: rutes guiades a Torres de Segre, gaudint del paisatge únic que ofereixen els camps d'arbres fruiters de Torres de Segre.

I per diumenge, una proposta de ruta amb bicicletes, caminant, amb música i molt més, la Maials Floreix.

 
Destaquem