15 propostes per gaudir el cap de setmana

El segon cap de setmana del mes de març arriba farcit de propostes arreu de Catalunya

Ja tenim aquí el cap de setmana, i, com sempre, l'activitat no s'atura arreu de Catalunya amb propostes per a tots els gustos i edats. Tot seguit, destaquem una quinzena de propostes, però recordeu que n'hi ha moltes més que podeu consultar a les diferents agendes municipals. Trobeu allò que més us agrada!

Ruta de la floració a l'Aiguabarreig. La Floració a Escarp FOTO Ajuntament de la Granja d'Escarp

Ruta de la floració a l'Aiguabarreig. La Floració a Escarp FOTO Ajuntament de la Granja d'Escarp

Gaudeix de la natura!

Amb la proximitat de la primavera, Catalunya s'omple de colors, i és un bon moment per gaudir de paisatges singulars arreu del país. Per exemple, el dissabte, 11 de març, es pot fer una Passejada guiada en temps de floració a la terra del Préssec d'Ordal, per gaudir de l'espectacle de floració de l'arbre fruiter per excel·lència de Subirats. També, durant el cap de setmana, podeu gaudir de la proposta L'Urgell, un passeig en ametllers, amb petites caminades pels camps, visites i tastos amb els productors.

I durant tot el mes de març podeu participar de la Ruta de la floració a l'Aiguabarreig. La Floració a Escarp!, així com de la visita El color de la floració: rutes guiades a Torres de Segre, que finalitzen el 18 de març.

Mercat Romà d'Ilerda FOTO Diari Segre

Mercat Romà d'Ilerda FOTO Diari Segre

Fires, festes i mercats

La tradició de les fires i mercats arreu de Catalunya es manté com cada cap de setmana. El segon del mes de març hi ha múltiples propostes, entre elles, del 10 al 12 de març se celebra el cinquè Mercat Romà d'Ilerda, amb parades d'alimentació, artesania i gastronomia, i activitats ambientades en l'època romana. I també a la capital del Segrià se celebra Lleida Expo Tren, el Saló del Modelisme i el Lleure Ferroviari.

D'altra banda, diumenge se celebra la Fira de la Terra de Caldes de Malavella, una fira amb activitats molt diverses on es commemora la festivitat de Sant Antoni Abat on els animals en són els grans protagonistes. Tampoc hi faltaran tallers i espectacles infantils, activitats solidàries i tastos, així com un mercat de productes artesanals i alimentació, i molt més.

Fira de la Terra de Caldes de Malavella FOTO La Selva Turisme

Fira de la Terra de Caldes de Malavella FOTO La Selva Turisme

Diumenge també és el torn de la Fira de la Transhumància a Mollet de Peralada, que aplega tota mena de productors i artesans de productes relacionats amb la ramaderia, així com concerts, arrossada popular, tallers, teatre i molt més.

Tampoc falten les festes gastronòmiques, com la Festa del Xató de Vilafranca del Penedès, que se celebra diumenge, o les fires relacionades amb la commemoració del 8 de març, entre moltes altres, la Fira de la Dona a Piera, el dissabte, o la Fira de la Dona, art i artesania a Sant Llorenç Savall i la Fira de les Dones a Òdena el diumenge.

Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona Sitges FOTO Ajuntament de Barcelona

Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona Sitges FOTO Ajuntament de Barcelona

Propostes culturals

La cultura tampoc falta amb múltiples propostes arreu de Catalunya durant el cap de setmana. Entre moltes altres, fins diumenge es pot gaudir de l'Animac, la Mostra Internacional de Cinema d'animació a Lleida.

I tot un clàssic. Aquest cap de setmana torna el Ral·li Internacional de Cotxes d'Època Barcelona-Sitges, declarat Festa d'Interès Turístic Nacional, i que arriba a la 65a edició.

Tanquem les propostes d'aquesta setmana amb el Festival Fineart Igualada, que es pot visitar fins al 19 de març.

Però hi ha moltíssimes més activitats arreu de Catalunya. Recordeu de consultar les agendes municipals!

 
Destaquem