15 maneres de gaudir del cap de setmana

Fires, festivals, sortides esportives i molt més per gaudir del temps lliure a Catalunya

Arribem al cap de setmana de l'equador del mes d'abril, i després de la Setmana Santa, l'activitat no s'atura arreu de Catalunya amb propostes per a tots els gustos i edats.

Tot seguit, en destaquen una quinzena, però n'hi ha moltes més que podeu trobar a les diferents agendes municipals i comarcals!

Lliga't a la Terra FOTO @ajsantaeulalia

Lliga't a la Terra FOTO @ajsantaeulalia

Fires, festes i mercats

Aquest cap de setmana, en l'equador del mes d'abril, hi ha diferents fires i mercats arreu de Catalunya. Entre altres, és el torn de la Fira Vella Terra a Barcelona, els dies 15 i 16 d'abril. Parlem de la fira del vi natural més important mai celebrada a Barcelona de manera independent. Durant dos dies 140 viticultors de 16 països presentaran les noves anyades.

Dissabte se celebra Lliga't a la Terra, La Fira del planter de varietats del Vallès a Santa Eulàlia de Ronçana, que enguany arriba a la 13a edició, i que novament comptarà amb parades de productes de proximitat, tallers i el tradicional mercat de planter, on es podran comprar diferents varietats de tomàquet, plantes aromàtiques i molt més.

Fira de l'espàrrec de bosc FOTO emporda.info

Fira de l'espàrrec de bosc FOTO emporda.info

D'altra banda, diumenge torna la Fira de l'espàrrec de bosc per omplir Port de la Selva d'activitat per a grans i petits, i també el Mercat dels Tastets de la Terra i les Trompetes a l'Esquirol, amb mercat de productes agroalimentaris i gastronòmics de la zona, jornada florida, trobades de burros del Collsacabra, tasts gastronòmics i música al carrer. Sense oblidar el Net, la Fira del Sabó i la Cosmètica Natural de Montgai, amb Marxa Popular, correfocs de sabó, grallers i capgrossos, recreació de l'ofici dels morcaires i barrellaires, elaboració del sabó artesanal en directe, i molt més.

I més fires, ja que durant el cap de setmana és el torn de la Fira d'Artés, al Bages, i també la Fira Comarcal de Primavera a Campllong.

Jornades de Memòria Històrica d'Olesa de Montserrat

Jornades de Memòria Històrica d'Olesa de Montserrat

Propostes culturals

La cultura es pot gaudir de múltiples maneres arreu del país. Per exemple, a Olot, aquest dijous arrenca el Sismògraf, el Festival que detecta el moviment, sent el festival nacional de dansa de Catalunya. I més festivals, en aquest cas musical, ja que s'està celebrant el Festival Strenes a Girona.

Durant el cap de setmana també és el torn de les XVII Jornades de Memòria Històrica d'Olesa de Montserrat. I encara es pot gaudir de les representacions de La Passió d'Olesa de Montserrat i de La Passió de Cervera.

Marxa popular del Baix Sió a Montgai

Marxa popular del Baix Sió a Montgai

Més propostes

La gastronomia també està present en el calendari d'activitats del cap de setmana. Per exemple, fins al 23 d'abril es pot gaudir de les Jornades Gastronòmiques Pota Blava Carxofa Prat al Prat de Llobregat, i també de les Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró. Pèsols amb sèpia i patates.

No hi falten les propostes relacionades amb l'esport, amb la Marxa popular del Baix Sió a Montgai que se celebra diumenge.

 
Destaquem