12 propostes per gaudir del cap de setmana

Les activitats es multipliquen arreu de Catalunya amb la proximitat de la celebració de Nadal

Arriba un nou cap de setmana per acomiadar el mes de novembre i donar la benvinguda al desembre amb múltiples propostes arreu de Catalunya per gaudir del temps lliure. Així, amb la proximitat de la celebració de Nadal, les fires de Nadal es multipliquen arreu del territori, sense oblidar fires de tota mena, festivals i altres propostes que s'estenen arreu del país.

Tot seguit en destaquem només algunes d'elles, però no deixeu de consultar les diferents agendes municipals per saber tot el que us ofereixen els pobles i ciutats de Catalunya.

 Mercat Medieval de Viladecans

Mercat Medieval de Viladecans

Fires i festes

Aquest cap de setmana se celebra la Fira de Sant Andreu de Manresa, una celebració on, a més d'obrir els comerços, s'instal·len parades d'artesans a diversos carrers del centre. Mentrestant, té lloc el Mercat Medieval de Viladecans. Durant tres dies, el Barri Antic i el carrer del Doctor Reig s'omplen d'activitats diverses entre les quals hi ha exhibicions de falconeria, desfilades, espectacles i parades d'artesania, d'alimentació, de joguines i d'objectes de regal.

I més propostes. Diumenge, dia 1, se celebra la Fira de la Col de la Roca del Vallès, amb mostres d'arts i oficis, jocs gegants, i més, així com el Joc Joc, la fira del joc i la joguina diferent a Tona, amb jocs de tota mena durant tot el dia.

 

Fira de Nadal a la Sagrada Família

Fira de Nadal a la Sagrada Família

Fires de Nadal

Ja són moltes les fires de Nadal que han obert els seus estands a la ciutadania per poder adquirir els productes que serviran per guarnir les llars durant les festes. Per exemple, des del 23 de novembre ja es pot visitar la Fira de Nadal a la Sagrada Família de Barcelona, el mercat nadalenc de més tradició de l'Eixample, amb prop d'un centenar de parades, també d'alimentació artesana.

També aquest divendres, 29 de novembre, arrenca la Fira de Santa Llúcia al voltant de la catedral de Barcelona, amb més de 270 parades ubicades davant del Pla de la Seu, a l'avinguda de la Catedral.

Fira de l'Avet a Espinelves

Fira de l'Avet a Espinelves

Diumenge també arrenca la Fira de l'Avet a Espinelves, on proveir-nos de l'avet de Nadal, especialment de les varietats més conreades a la zona, el Masjoanis i la Picea Excelsa, a més de parades d'artesania i d'alimentació de qualitat, i múltiples espectacles. I durant el cap de setmana se celebra la Fira de Nadal i Mostra del Cava a Ascó, una fira on es poden trobar productes típics de Nadal i una gran varietat de caves de tot Catalunya acompanyat de degustacions gastronòmiques. 

 
Festival Internacional de Curtmetratges de Vila seca

Festival Internacional de Curtmetratges de Vila seca

Festivals

Diferents festivals s'estenen arreu del territori, entre ells, i fins aquest diumenge, 1 de desembre, el Zoom Festival Igualada, que ofereix projeccions a concurs, ficció televisiva, formats, debats, presentació de programes, estrenes, curtmetratges, premis, convidats i professionals del sector de la petita pantalla.

I aquest diumenge finalitza el Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca, amb grans obres i bones històries que s'expliquen en format de curtmetratge.

Tot Nuvis de Girona

Tot Nuvis de Girona

Altres propostes

Més enllà de les fires i festes, fins al 8 de desembre se celebra Ocasión, el Saló del Vehicle Seminou a Barcelona, on trobar vehicles seminous de totes les gammes i de totes les marques comercialitzats a Espanya. I durant el cap de setmana, si penseu a casar-vos, no deixeu de visitar Tot Nuvis de Girona.

 
Destaquem