11 propostes per gaudir del cap de setmana a Catalunya

Arrenca la Setmana Santa amb activitats per a tots els gustos i edats

Arriba un nou cap de setmana, just abans de Setmana Santa, i les activitats vinculades a aquesta celebració es multipliquen arreu de Catalunya els dies 13 i 14 d'abril. D'aquesta manera, per exemple, són molts els municipis que recreen durant aquests dies La Passió.

Una de les més conegudes és La Passió d'Olesa de Montserrat, que es pot veure fins a l'1 de maig. Una representació que enfonsa les seves arrels fins a l'any 1538, com a mínim, però que es posa en escena a través d'un llenguatge teatral contemporani amb grans dosis d'espectacularitat. També destaca La Passió de Cervera, que s'han convertit en un referent. La seva identitat es remunta al segle XV on es representava a l'interior dels temples. Segons la universitat de La Sorbona de París, La Passió de Cervera és la més antiga d'Europa. D'altra banda, fins aquest diumenge, dia 14 d'abril, es pot veure també La Passió de Llinars del Vallès, una passió diferent, especial, propera, vital i emocionant.

Amb la Quaresma arriben les representacions de La Passió, com és el cas de Cervera.

Amb la Quaresma arriben les representacions de La Passió, com és el cas de Cervera.Però són altres les propostes que giren al voltant de Setmana Santa per aquest cap de setmana. Entre altres, fins al 21 d'abril se celebra el Festival de Pasqua de Cervera, de música clàssica catalana. Per la seva banda, la ciutat de Vic té la seva cita anual amb el Mercat del Ram, un punt de trobada pel sector agropecuari i una gran festa per a la ciutadania. Hi trobareu exhibicions i concursos ramaders, productes agrícoles, activitats lúdiques, esportives, culturals i comercials, exhibicions i un ampli espai destinat a la gastronomia. I diumenge també se celebra la Fira de Rams i Trobada Gegantera a Súria.

I més enllà d'aquesta celebració, hi ha altres propostes arreu del territori per a tots els gustos i edats. Per una banda, des de principis de mes s'està celebrant El Supermes, l'abril més divertit al Baix Llobregat!, amb una oferta excepcional per a les famílies. A Tarragona, durant el cap de setmana, té lloc Exponadó, la Fira del Bebé.

 

EcoFira a Calaf.

EcoFira a Calaf.

 Mentrestant, diumenge se celebra l'Ecofira a Calaf, l'única fira dedicada al producte ecològic de la comarca de l'Anoia i de l'Alta Segarra, que enguany creix amb el nombre d'activitats paral·leles i amb un segon espai eco gastronòmic on els visitants podran menjar i beure productes ecològics i naturals. El mateix dia hi ha també cita amb la Fira del Senglar a Osor, que proposa un dia de festa, cultural i gastronòmic, amb un munt d'actuacions i activitats. I també se celebra la Fira Mercat Montseny Ve de Gust.

Aquestes i més propostes són les que es podran gaudir durant el cap de setmana arreu de Catalunya. No deixeu de consultar l'agenda dels municipis que voleu visitar!

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?